Přejít k hlavnímu obsahu

G2 vs. Liquid i slibný los Astralis. První zápasy belgického Majoru slibují zajímavé bitvy

9. 5. 2022 | 08:34 Counter-Strike 2 Turnaj
PGL Major v Antverpách je tady. Největší soutěž turnajového kolotoče CS:GO začíná v pondělí 9. května. Hlavním tahákem prvního kola bude bitva mezi G2 Esports a Team Liquid, zajímavou podívanou slibuje také zápas Vitality vs. Complexity. Kdo vstoupí do Majoru vítězně?
G2 Esports
G2 Esports
Zdroj: ESL | Adela Sznajder (s povolením)

Vůbec první turnaj v letošním roce sponzorovaný Valve začíná. Událost odstartuje šestnáct týmů rozdělených do dvou skupin - Challengers a Contenders. Osm nejlepších se následně posune do Legends fáze, kde bude čekat osmička nasazených. Mezi legendami se nachází Natus Vincere, Cloud9, FaZe Clan, NIP, BIG, Copenhagen Flames, Heroic a FURIA Esports.

Fanoušci se už v prvním kole mohou těšit na zajímavé špíly vyrovnaných soupeřů. Hned v prvním zápase se utkají Vitality se severoamerickým Complexity, kde bude chtít francouzský celek prolomit smůlu z nevydařené ESL Pro League.

Současně se na druhém streamu střetne Eternal Fire s Bad News Eagles. Později se do boje v atraktivním duelu pustí vítěz uzavřené kvalifikace IEM Dallas Team Liquid s G2 Esports. G2 má za sebou sérii tří výher v řadě, poslední zápas s Astralis byl nicméně vyrovnaný a šel až do prodloužení, čehož se G2 budou chtít jednoznačně vyvarovat.

Následovat bude bitva Astralis s mongolským týmem IHC Esports. Tým založený teprve v prosinci 2021 bude mít jedinečnou příležitost zazářit a ukázat, že i nový celek může dominovat velkým turnajům. Jihoamerické týmy Imperial Esports a 9z se v pozdějších odpoledních hodinách střetnou na streamu B s ENCE a Team Spirit. Po skončení prvních zápasů bude rozhodnuto o dalších osmi dvojicích, které se utkají ještě téhož dne.

Týmy čeká seedování pomocí Buchholz systému, který bere v úvahu výsledky soupeřů jednotlivých týmů. Způsob, jakým Buchholz páruje soupeře, bývá fanoušky kritizován především za to, že nebere ohled na výsledky celků v průběhu roku.  Systém vyvinutý německým šachistou se totiž zaměřuje na kvalitu soupeřů, s nimiž se v průběhu turnaje tým střetl a to zohledněním jejich výkonů v daném turnaji.

Zápasy PGL Majoru budou vysílány na kanálech PGL a PGL_CSGO. Česko-slovenský komentář pak přinese vysílání na Eleaguecz.

Zápasy prvního kola PGL Majoru
ČasTým ATým B
12:00VitalityComplexity
12:00Bad News EaglesEternal Fire
13:15G2 EsportsTeam Liquid
13:15forZeRenegades
14:30AstralisIHC Esports
14:30Imperial EsportsTeam Spirit
15:45MIBROutsiders
15:45ENCE9z Team