Přejít k hlavnímu obsahu

Esportový dokument o ENTERPRISE odhalil pozadí lidských vztahů i milionového přestupu

15. 5. 2022 | 18:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Organizace ENTERPRISE esports se při příležitosti konání Tipsport CS:GO Bratislava uchýlila k zajímavému kroku. Z této LAN akce vznikl dokument, který v domácích vodách patří k prvním počinům svého druhu. Na rozdíl od snímku o Martinu „STYKO“ Stykovi je však zcela dostupný na online kanálech.
MATYS na rozhovoru
MATYS na rozhovoru
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

ENTERPRISE esports patří mezi největší jména domácí esportové scény v posledních dvou letech. Nejvíce slávy týmu v druhé polovině minulého roku přinesla CS:GO sekce, která do letošní sezóny vstoupila v novém složení. I přesto EP zůstali konkurenceschopní a na Tipsport CS:GO Bratislava obhájili pozici druhého nejlepšího týmu česko-slovenské CS:GO scény. Tenhle turnaj však nebyl pouze o výsledku.

Již při konání bratislavského klání bylo hráčům jasné, že přijdou další změny v sestavě. Právě i díky tomu je tato sonda do nitra předního esportového týmu hodně zajímavým počinem. Dokument dá nahlédnout do mezilidských vztahů a řešení interních problémů, života profesionálního hráče a nabízí vskutku různorodé emoce. ENTERPRISE v Bratislavě vybojovali bronz, ale z turnaje vlastně odjížděli smutní.

Krátce po turnaji se elitní celek za rekordní sumu rozloučil s Matúšem „MATYS“ Šimkem. I tohle třaskavé téma je v dokumentu rozebírané, což jasně ukazuje, jak dlouho chystaný a projednávaný krok to byl. V pátek večer oznámili ENTERPRISE nové složení a tento video počin různými cestami nabízí vhled do vstupu do nové éry. Ke všemu se totiž vyjadřuje například i samotný CEO organizace Miroslav Bodnár.

Určitě si nenechte tento dokument ujít. Věříme, že nepůjde o jediný takový kousek, který tady vznikne.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.