Přejít k hlavnímu obsahu

CEE Champions je jízdou CZ/SK týmů. Do play-off po ENTERPRISE postoupili i eSuba a Cryptova

21. 5. 2022 | 08:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí ročník soutěže CEE Champions poznal kompletní složení týmů a již odstartoval svou skupinovou fázi. Nyní konečně přišlo na řadu i česko-slovenské zastoupení, jako první šli do akce ENTERPRISE. Hned o den později se pak dočkali také fanoušci eSuby a Cryptovy.
CS:GO tým Cryptovy
CS:GO tým Cryptovy
Zdroj: Cryptova

Další ročník mezinárodní soutěže o 30 tisíc dolarů je určen pro týmy ze střední a východní Evropy. Z česko-slovenské kvalifikace uspěli ENTERPRISE, eSuba a Cryptova, Dynamo Eclot odešlo s prázdnou.

Ve skupině B měli ENTERPRISE šanci porovnat síly s týmy z Kosova a Řecka. Roli favorita však ovlivnil fakt, že se do turnaje nemůže zapojit h4rn, který se kvalifikoval s jiným týmem. ENTERPRISE se v oslabeném složení postavili WL Gaming na mapě Inferno, která dospěla do prodloužení. Tam už EP neprohráli ani kolo a zvítězili. V druhém duelu tak vyzvali xTeam. Veto se opět dostalo na Inferno, jež ve druhém případě sedlo EP o něco více. Díky parádní T straně zvítězili 16:12 a vybojovali si postup do vyřazovací části.

Následující den patřil eSubě s Cryptovou, kteří byli společně nalosováni do skupiny H. Sice se hned neutkali tváří v tvář, ale od první chvíle byl vidět jejich hlad po úspěchu. Esuba porazila Perspektivu 16:7, Cryptova zmákla Mixerinho ještě o tři kola rychleji a střetnutí dvou zástupců naší scény bylo na světě. První polovina mapy Mirage skončila nejtěsnějším rozdílem a vyrovnaný byl i zbytek dějství. Cryptova však dokázala ukončit zápas poměrem 16:13 a postoupit z prvního místa. Modrá krev ale nezahálela, proškrtala se potřetí na stejnou mapu a Perspektivě dovolila ještě méně. Dále tak míří všichni tři zástupci naší scény!

V turnaji dále najdeme bulharské celky K1CK a WinX, maďarské Budapest Five nebo třeba BLUEJAYS. Právě tohle kvarteto už vyhrálo své skupiny, v play-off dále najdeme například B8. Do akce se dostanou ještě neméně známé týmy Nexus Gaming, Wolsung nebo iNation. Pokračování cesty česko-slovenského trojlístku přineseme na kanále twitch.tv/playzoneup i živě přímo ve Vodafone PLAYzone Areně.

CEE Champions
CEE Champions
Foto: CEE Champions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.