Přejít k hlavnímu obsahu

První kvalifikaci nové sezóny MČR opanoval stávající mistr ČR Jarla

11. 6. 2022 | 14:53 Hearthstone Turnaj
Dlouho očekávaný začátek nové MČR sezóny je zde a my už známe výsledky úvodní kvalifikace! Čtveřice hráčů se dostala do online finále první série, které proběhne 23.6.
MČR v HS
MČR v HS
Zdroj: PLAYzone

První MČR kvalifikace v sezóně 2022 se zúčastnilo celkem 57 hráčů a mohli jsme zde vidět známé ostřílené hráče, kteří bodovali na české i mezinárodní scéně v posledních letech, ale i téměř neznámá jména, která zatím žádný velký zářez na domácích turnajích nemají. 

Kvalifikaci symbolicky ovládl Jarla, aktuální držitel titulu MČR, druhé místo pak vybojoval hráč z týmu Ravage Crtk, třetí a čtvrté postupové místo brali Norwis z týmu Inside Games a Zukys z týmu eEriness.

V Top 8 se dále umístili Červo, CptBoatsNHoes, Rjú a ItsMeMV. Tito hráči získávají slušných 60 bodů do MČR tabulky, přičemž první čtyři hráči postupují do finále série, kde na každého z nich čeká minimálně 130 bodů + možnost finanční odměny v případě medailového umístění.

Příští čtvrtek (16.6.) proběhne druhá kvalifikace první turnajové série, v níž se dalším čtyřem hráčům podaří ukořistit místa na finálovém turnaji. Zájemci se mohou přihlašovat už nyní na tomto odkaze.

Štítky: hearthstone, Jarla, MČR
Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.