Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe v Lisabonu pohořeli! NEOFRAG v boji o finále opět vyzve s1mpla

17. 6. 2022 | 21:40 Counter-Strike 2 Preview
Tři dny jsou za námi, to nejdůležitější nás ale teprve čeká. Okruh BLAST Premier se dostává do vyvrcholení jarní části sezóny, ve hře o titul a největší část z prize poolu 425 000 dolarů zbývají poslední čtyři týmy. Čtvrtfinále překvapivě nepřežil první ani druhý nejlepší tým světa, i tak se fanoušci mohou těšit na to nejlepší CS:GO se živou kulisou.
Håvard „rain“ Nygaard
Håvard „rain“ Nygaard
Zdroj: BLAST Premier

BLAST Premier Spring Final započalo skupinovou fází, kde se každý představil ve dvou zápasech. Neporažené týmy prošly přímo do semifinále, ty bez vítězství naopak jako jediné neprošly do play-off. Zbylé kvarteto čekalo páteční čtvrtfinálové kolo, které je takovým tichem před bouří. O víkendu to bude velké!

O třetí místenku v semifinále se jako první utkali FaZe a Natus Vincere, tedy první a třetí nejlepší tým světa. Úřadující Major šampioni se však od prestižního triumfu nepotýkají s nejlepší formou a v Lisabonu se to ukázalo naplno. NAVI v čele s parádně hrajícím Oleksandrem „s1mple“ Kostylievem dovolili světovým jedničkám pouhých sedm bodů za dvě mapy a doslova a do písmene si se soupeřem vytřeli podlahu.

BLAST Premier
BLAST Premier
Foto: PLAYzone

Po bleskurychlém zápase se o slovo přihlásili ENCE a Team Vitality. Šlo tedy o souboj druhého nejlepšího týmu světa a francouzsko-dánské sestavy, která si chce konečně zahrát před živým publikem. A ono se to konečně povede! ENCE chtěli využít neideální formu a nekompletní soupisky největších soupeřů, po skupinové prohře s OG ale nestačili ani na Vitality, které tradičně táhl Mathieu „ZywOo“ Herbaut.

Semifinálové složení tímto máme kompletní. Prvním sobotním duelem od 16:30 bude opakované měření sil OG a Natus Vincere. Adam „NEOFRAG“ Zouhar bude chtít se svými kolegy opět NAVI porazit, ale hraní před živou kulisou je úplně jiná káva. OG však nemají co ztratit, pro jejich novou sestavu jde o první zkoušku, a navíc nehrají ani v kompletní sestavě. Šanci však mají, protože soupeř koneckonců také ne.

Také druhý semifinálový mač bude soubojem týmů, které už se potkaly v jedné skupině. Team Vitality v předchozím střetnutí především z hlediska palebné síly na G2 Esports nestačil, důkladná příprava však může šance obou týmů klidně obrátit. Oba semifinálové šlágry si určitě nechcete nechat ujít, tak za námi přijďte do Vodafone PLAYzone Areny nebo si nalaďte oficiální stream na twitch.tv/playzonecz.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.