Přejít k hlavnímu obsahu

Tým Jakuba Jankta se góly prostřílel k vítězství Midseasonu v Brawl Stars

3. 7. 2022 | 17:00 Brawl Stars MČR mobile
Včerejší Midseason boje ve Vodafone PLAYzone Areně pořádně zatopily pod kotlem. Dnes hráči navázali ve stejném tempu, ba co víc, atmosféra gradovala. Právě dnes se totiž rozhodlo tom, kdo bude mít postup na letošní MČR jistý a kdo bude muset ještě zabojovat a střádat cenné body.
Midseason
Midseason
Zdroj: PLAYzone

Samsung Midseason dospěl ke svému konci. Dnes jsme ve Vodafone PLAYzone Areně servírovali to nejlepší z bojů domácí Brawlerské špičky. Komentátory favorizovaní Sampi.Tipsport, obhájci loňského titulu Inside Games, stálice scény v podobě Inaequalis i překvapivě draví Narcis. Ti všichni předvedli, jak vypadá pořádný Brawl Stars. Hrálo se o dva přímé postupy na MČR a také o pořádnou porci MČR bodů.

Midseason výhry

  • 1. místo - Sampi.Tipsport - postup do finále MČR + 5 000 Kč
  • 2. místo - Inside Games - postup do finále MČR
  • 3. místo - Inaequalis- 600b
  • 4. místo - Narcis - 500b
  • 5. - 6. místo - Imperishable Clan, GLORE- 400b
  • 7. - 8. místo - Power Touch, Team Magic- 300b

Jak vypadala skupinová fáze včera, na to se můžete podívat v našem přehledu, či přímo v samostatné coverage pro skupinu A. To samé samozřejmě platí i pro skupinu B.

Mapy pro nedělní turnaj
Mapy pro nedělní turnaj
Zdroj: PLAYzone

Hráči jsou připraveni a můžeme začít prvním zápasem Sampi.Tipsport proti Narcis. Níže se můžete podívat na seznam map, které jsou pro první dnešní BO5 zápasy připraveny. Podíváme se až na poslední z nich?

Hráči Midseason
Hráči Midseason
Zdroj: PLAYzone

Sampi.Tipsport 3:0 Narcis

Narcis zvolili velmi agresivní hrdiny, což komentátoři ocenili. I tak ale Sampi předvedli, že modrá je v rámci letošního Midseasonu zkrátka barva vítězů. V dalším kole Narcis zkusili naběhnout na soupeře z druhé strany a z počátku hry byli ve vedení. Sampi se ale pomalu rozhodli dotáhnout rozdíl a první mapa šla v jejich prospěch.

Na nadcházející mapě Sampi vyrazili do boje ve stejném tempu. Protivníka si hlídali a nedali mu šanci jít kamkoli jinam, než kde ho chtěli mít. Komentátoři hádali, že Narcis se zabarikádují, ti ale zamířili směle až soupeři před dveře. Bylo to o chlup, ale Vajdik nakonec zůstal jako poslední přeživší a zajistil Sampi vítězství. 

Přesun na Hot Zone se Narcis zamlouval, hned ze začátku šli do vedení, a to se jim podařilo udržet až do konce, především díky Bibi. V dalším kole to vypadalo už vyrovnaněji, Colette na straně Sampi ale chvíli před koncem smazala dva hráče Narcisu a bylo rozhodnuto. Narcis zareagoval a v příští hře už Bibi měla společnost a mohla se tak starat o likvidaci modrých. Strategie zafungovala a mapu brali Narcis.

Brawl Ball a Sampi, to je nerozlučná dvojka. Team Narcis neměl šanci, Kája skóroval jeden gól za druhým a komentátoři nešetřili slovy chvály. „Jakoby to už někdy hráli,“ vtípkovali. Narcis nestačili ani mrknout a bylo rozhodnuto, Sampi splnili roli favorita a stávají se prvními, kdo míří s přímou vstupenkou rovnou na MČR. 
 

Inside Games 3:1 Inaequalis

„Tohle je přesně to, co jsme chtěli vidět. Vyrovnaný gem grab,“ libovali si komentátoři. První kolo si po velmi vyrovnaném výkonu na své konto připsali Inside Games. V dalším kole na Inae byl znát pokles na náladě a IG tak získali svůj další bod snáze než ten předchozí. 

Piper od Inside Games se svou samonaváděcí raketou rozsévala zkázu, kudy prošla. Joland na to odpověděl doublekillem a nejen díky němu Inae získali první bod na knockoutu. Inside Games jako by to nakoplo a v zápětí srovnali. Vše tedy musel rozhodnout poslední zápas, který se lépe vydařil Inae. Srovnali tedy stav na 1:1 i na mapy.

Na Splitu Inside Games ukázali svou sílu a soupeře doslova tlačili ven z midu. „Demolice ze strany Inside Games, krásný counter pick,“ komentoval Richie. Inaequalis si to ale nenechali líbit a následně rozdílem 4 % nakonec získali v posledních vteřinách perfektně načasovaným skokem do zóny bod na svou stranu. Že by hra končila vypršením času, to se na Splitu moc nestává. Midseason je ale plný překvapení, a právě odpočet hrál ve prospěch IG, kteří si tak připsali další mapu.

Inside Games se ve fotbalovém prostředí cítí jako ryba ve vodě. První kolo skončilo rychle se dvěma góly, to další na tom bylo podobně. „Inae trochu teče do bot,“ hodnotil Richie. „Chápu strategii Inae, ale nevidím ji tam,“ dodal Byrty. Inside Games se tak stali druhým týmem, který si na Midseason vybojoval přímou vstupenku na letošní Samsung MČR v mobilních hrách.

Zápas o třetí místo

Inaequalis 3:1 Narcis

„Velmi výbušný zápas, jeden trade za druhým,“ zhodnotil Byrty první zápas. Inaequalis vyrazili do boje o třetí místo se stejným tempem, jakým čelili Inside Games. První bod tak byl suverénně jejich. „FoyeR a jeho Fang, o tom se mi bude zdát hodně dlouho. Co ten muž na něm předvádí, to je jedna báseň,“ hodnotí Skeri. Jolanda v poslední hře udržel všechny gemy v bezpečí a Inae tak zajistil první mapu.

Inaequalis brali první bod, Jolanda předváděl skvělý výkon. Narcis ale do toho dali všechno a vítězství jim nedarovali zadarmo. Jolanda si vyhlédli o samotě a Inae pořádně zavařili. Stejně tak odchytili i I seeho a hra se dostala do 1v2. Narcis dokázali tuhle šanci proměnit a srovnali skóre. Následoval podle komentátoru nejtěsnější knockout, který kdy viděli. Mapu si nakonec připsali Narcis a napětí v Aréně znatelně vzrostlo. 

Hot Zone byla zcela v režii Inae, kteří nedali Narcis šanci. „Nebojí se experimentu,“ chválí Inae Skeri. Díky I seemu se i v druhém kole Inae dařilo přibírat procento po procentu, v poslední chvíli to ještě vypadalo, že Narcis může vše otočit, žlutí ale výsledek dotáhli a posunuli tak duel do další mapy.

„Inae jedou na ofenzivní vlně,“ hodnotil Skeri. Foyer za pomoci Jolanda zaskóroval první gól. Je vidět, že Inae si turnaj přijeli maximálně užít. Tři vteřiny před koncem zápasu zaskóroval Bob s několika životy a posunul zápas do prodloužení. V tom přišla akce jako u učebnice. Nahrávka na pravo, dlouhý center, následně tam zasprintoval Stue a krásně zakončil. Až z brankové čáry pak Inae dokázali ubránit pokusy Narcisu a zápas skončil remízou. „Obrana Inae a jejich tah na branku jsou k neuvěření. Dobře to tam okoukali v Plzni,“ ohodnotili komentátoři. Jolanda, nejmladší hráč v turnaji, pět vteřin před koncem zápasu ukončil mapu i celý duel o třetí místo ještě poslední střelou do brány. 

Grand finále

Sampi.Tipsport 3:1 Inside Games

Obhájci titulu mistra ČR šli do boje velmi suverénně a první bod tak brali, aniž by Sampi dovolili se vítězství byť jen přiblížit. V následujícím zápase Sampi sáhli do baťůžku a vytáhli triky, které na IG zafungovaly. Inside Games následně převzali kontrolu nad středem mapy. Sampi ale v polovině hry stav dotáhli a připsali si bod. 

Na další mapě Sampi na IG zpočátku nestačili, velmi rychle se ale adaptovali na jejich styl hry a knockout šel do třetí hry. V dalším kole Sampi ve svém výkonu pokračovali a na své konto tak získali druhý bod a duel posunuli na další, dost možná finálovou mapu.

Inside Games se rozhodli svého soupeře nepustit do akce a brzy to vypadalo, že bude po všem. Sampi ale na středu zabojovali a pomalu začali na svého soupeře dotahovat. Ve výsledku to ale nestačilo. Následující kolo bylo značně vyrovnanější, IG ale pro svůj bod šli rychlejším tempem a snížili náskok Sampi na 2:1.

Na fotbalovém hřišti IG skórovali během prvních vteřin a ukázali, že Sampi nic nehodlají darovat. Ti ale vzápětí vyrovnali a zápas šel do OT. V něm si Salty došel pro svůj matchball a zápas rozhodl. Kája v dalším kole nakročil další kousek k vítězství, které potvrdil časový limit. Sampi.Tipsport se stali vítězi Midseason a míří po boku Inside Games na Samsung MČR.
 

Partneři MČR
Partneři MČR
Zdroj: PLAYzone
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.