Přejít k hlavnímu obsahu

EA Sports čelí tlaku, FIFA komunita se bouří a žádá odpovědi

23. 7. 2022 | 22:00 EA SPORTS FC 24 Kauza
Možnost hrát s protivníky na ostatních konzolích stejné generace je jednou ze součástí virtuálního fotbálku, po které volají hráči dlouhé roky. Ve FIFA 23 se konečně dočkají. Crossplay je jedním z největších taháků dalšího ročníku populární fotbalové hry FIFA. Mód Pro Clubs se jej nedočká. A komunita zuří.
FIFA 23
FIFA 23
Zdroj: EA Sports (s povolením)

Dlouhé roky doufají hráči Pro Clubs ve stejnou péči, kterou EA Sports věnují ostatním módům ve FIFA. Především Ultimate Teamu. S velkými novinkami ohledně crossplaye doufali, že i Pro Clubs spojí hráče na PlayStationu, Xboxu a PC. Jenže byli na omylu.

Vývojáři z EA Sports vyřadili Pro Clubs z crossplaye. V Pitch Notes sice slibují nové úpravy i vylepšení nepříliš fungujícího systému „drop-in“. Jenže to nejdůležitější, propojení platforem, se nekoná.

To už je pro Pro Clubs komunitu příliš. Po sociálních sítích se rozmohlo hnutí #SaveProClubs, jež odpálila jedna z největších Pro Clubs skupin na světě TheVFL.

Chci pochopit, proč jsou vaše názory na herní režim v roce 2023 stále tak pochmurné, že se rozhodnete přehlížet funkci, jako je crossplay, která je potřebná,“ píše se v dopisu od lídra dlouholeté Pro Clubs komunity.

Roky jsme čekali a sledovali zaměření na FUT. Vydělává, chápeme to. Ale teď potřebujeme odpovědi,“ zní rázná výzva. Dopis od TheVFL se šíří internetem a tlačí na EA Sports. 

Štítky: FIFA 23, pro clubs
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).