Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý kapitán NAVI neúspěšně jednal o smlouvě s G2. Vzpamatuj se, osočil ho Carlos

4. 8. 2022 | 10:41 Counter-Strike 2 Zajímavost
Kirill „Boombl4“ Mikhailov potvrdil, že vedl jednání o možném připojení k soupisce G2 Esports. Komunikace však zkrachovala už v počáteční fázi kvůli řadě podmínek, na kterých se obě strany nedokázaly dohodnout.
B1ad3 a Boombl4
B1ad3 a Boombl4
Zdroj: HLTV.org

Boombl4 byl ještě loni považován za možná nejlepšího in-game leadera planety. Od konce května je však vyřazen z aktivní sestavy NAVI, a to kvůli „vysokým reputačním rizikům“. Důvody jsou zřejmě dva - proválečné názory jeho bývalé manželky a také skutečnost, že organizace nespolupracuje s lidmi, kteří žijí v Rusku a platí daně tamní federaci. Pracuje však na očištění a nebojí se komunikovat.

Zpět ale do herní linie, kde si určitě na dvaadvacetiletého kapitána dělá zálusk několik organizací. V živém streamu s jedním populárním ruským rapperem třiadvacetiletý herní lídr uvedl, že je otevřen i tvorbě zbrusu nové soupisky, pro kterou už má připravené hráče. Zároveň dodal, že případné zainteresované organizace by měly být připraveny vykoupit jeho smlouvu s NAVI, jež stále platí.

Boombl4
Boombl4
Foto: PGL

Následně potvrdil i počáteční jednání, která se uskutečnila s G2 Esports. Uvedl, že bylo nutné splnit podmínky, které jsou pro něho komplikované, třeba zradit vlastní touhu zůstat v Rusku.

„Hrát v evropském týmu, ale bez přátel, bez rodiny a blízkých, je velmi obtížné,“ říká Boombl4. „Není to otázka vazby na zemi, ale spíše na blízké a společenský okruh. A ten bych nechtěl opustit, protože bez něj ten emoční stav prostě bude. Rychle vyhoříte a tu energii už nikde nedokážete načerpat tak jako u blízkých a přátel, kteří vás podporují a tráví s vámi čas,“ dovysvětlil.

Dalším bolestivým bodem je prý schopnost komunikovat v angličtině na úrovni odpovídající zkušenostem tak velkého evropského týmu. Dodal také, že u organizace prý nemá skvělou pověst. Další důvod, proč si na nové angažmá bude muset počkat.

Jeho slova se ale zřejmě vůbec nezalíbila výkonnému řediteli G2 Carlosu „ocelote“ Rodríguez Santiagovi, který na adresu  ruského hráče poslal jasný vzkaz: „Vzpamatuj se, kámo.“ 

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.