Přejít k hlavnímu obsahu

Spekulace potvrzeny! Izraelský talent Spinx posiluje tým Vitality

16. 8. 2022 | 07:39 Counter-Strike 2 Přestup
Vitality jsou znovu kompletní. Momentálně sedmý tým světového žebříčku přivítal do sestavy izraelského Lotana „Spinx“ Giladiho. 21letý hráč naposledy reprezentoval ENCE, s celkem se dostal do semifinále posledního Majoru. Do bojů o ten další už nastoupí v barvách Vitality.
Vitality
Vitality
Zdroj: Twitter @Vitality_apeX

Začátek roku 2022 se v táboře Vitality nesl ve znamení velkých změn. Do té doby ryze francouzský tým se totiž rozhodl ve svých řadách přivítat hned trojici Major šampionů z Astralis. Na papíře vypadal mančaft pod taktovkou veterána Dana „apEX“ Madesclaireho velice slibně, avšak kýžených úspěchů se fanoušci nikdy nedočkali. 

S nástupem letní přestávky tak bylo jasné, že změny zkrátka nastat musí. Pomyslného černého Petra si nakonec vytáhl nejmladší člen základní sestavy Kévin „misutaaa“ Rabier, který následně společně s Nathanem „NBK-“ Schmittem posilnil francouzský celek Falcons.

O možném pátém členu a posledním dílku skládačky se spekulovalo již před samotným odchodem Rabiera. Všechny indicie nasvědčovali tomu, že by se jim měl stát izraelský talent Lotan „Spinx“ Giladi z týmu ENCE, ve kterém působil od začátku roku 2021. Zde po celou dobu svého působení podával stabilní hvězdné výkony, a proto není divu, že to byl právě on, kde se ocitl v hledáčku sedmého nejlepšího týmu světa.

A tyto spekulace se nakonec potvrdili. Je to právě tento Izraelec, kdo posiluje tým Vitality. Ti se tak stávají oficiálně mezinárodním celkem, u kterého  nově místo francouzské vlajky bude vlát vlajka Evropské unie. Spinxe společně s celou sestavou Vitality uvidíme v akci již zanedlouho v rámci turnaje BLAST Premier Fall Groups

S novou posilou vypadá soupiska týmu Vitality následovně:

 Francie Dan „⁠apEX⁠“ Madesclaire
 Francie Mathieu „⁠ZywOo⁠“ Herbaut
 Dánsko Peter „⁠dupreeh⁠“ Rasmussen
 Dánsko Emil „⁠Magisk⁠“ Reif
 Izrael Lotan „⁠Spinx⁠“ Giladi

 Dánsko Danny „⁠zonic⁠“ Sørensen (trenér)

Zdroj: HLTV.org
Štítky: Team Vitality, Spinx
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.