Přejít k hlavnímu obsahu

Pokimane přibližuje, jak se dle ní Twitch změnil pro streamerky

16. 9. 2022 | 08:50 Twitch
Jedna z nejúspěšnějších streamerek na Twitchi se nechala slyšet, že prý došlo k „dramatickému“ zlepšení, co se týče genderové diverzity.
Pokimane přibližuje, jak se dle ní Twitch změnil pro streamerky
Pokimane přibližuje, jak se dle ní Twitch změnil pro streamerky
Zdroj: TWITCH: POKIMANE

Přestože Imane „Pokimane“ Anys nedávno prohlásila, že možná svou aktivitu na Twitchi omezí, nebrání jí v tom se nadále dělit o své názory, jak byla doposud zvyklá. V minulosti například přišla s nápadem verze platformy speciálně pro děti nebo prozradila, jakou nevýhodu má to, že má tolik subscriberů.  Pokimane je také uznávána jako průkopnice za ostatní streamerky, rozhodně to ale není snadná cesta, v minulosti často musela čelit šovinistickým a urážlivým komentářům od internetových trollů, dokonce i od svých mužských spoluhráčů. Vždy se s tím však s vervou poprala, a to, že je jednou z nejoblíbenějších Twitch streamerek, mluví samo za sebe. 

Jelikož se streamování věnuje už od roku 2013, měla příležitost sledovat, jak se platforma v průběhu let změnila a, k její radosti, se stala inkluzivnějším prostorem pro ženy. U příležitosti podcastu Trash Taste promluvila o své dlouhé kariéře i o problémech, s nimiž se musela jako jedna z mála streamerek ve svých začátcích potýkat. Během let se Twitch (a jeho publikum) „tolik“ změnil a je „každým rokem diverzifikovanější“, pokud jde o pohlaví, za což je velmi vděčná. „Pamatujete si, že kdysi, zvlášť pak v době, kdy bylo League (of Legends) nejoblíbenější hrou na Twitchi, byla na denním pořádku videa hovořící „o streamerkách a výstřizích na Twitchi“. Ten clickbait byl všude,“ dodala.

Frustrovalo ji také to, že ji její mužské obecenstvo okamžitě označilo za „cam girl“, tedy děvče na webkameře, které předvádí erotické hrátky, jen proto, že je žena a streamerka. Někdo se jí zeptal, zda si myslí, že „cam girls“ mohou za tento negativní stereotyp. „Jednou mi někdo řekl, že bych neměla být naštvaná na streamerky, které něco takového dělají. Měla bys být naštvaná na týpky, kteří očekávají, že děláš to samé,“ okomentovala. Uvidíme, kam se nadále bude vývoj Twitche i kariéra oblíbené streamerky ubírat. Epizodu Trash Taste s Pokimane si můžete užít níže.

Zdroj: Dexerto
Štítky: Pokimane, Twitch