Přejít k hlavnímu obsahu

Streameři berou větší prachy než YouTubeři, tvrdí Ludwig

1. 10. 2022 | 13:40 Lifestyle
Hvězda streamu Ludwig se podělila o svůj pohled v podcastu ohledně tématu stream a YouTube. Dle jeho názoru si streameři na Twitchi vydělávají mnohem více peněz, než někteří největší YouTubeři.
Ludwig otevřeně o vydělávání ze streamu X YouTubu
Ludwig otevřeně o vydělávání ze streamu X YouTubu
Zdroj: YouTube.com

Za posledních pár let již YouTube není hlavní komunitou tvůrců obsahu, tedy alespoň co se peněz týče. Streamování ji totiž dohání obrovskou rychlostí a nadějné internetové osobnosti se do streamování ať už na Twitchi, YouTube nebo jinde pouští po hlavě za účelem velkého úspěchu.

Podle Ludwiga sláva streamerů momentálně převyšuje veškerý úspěch tvůrců videí na YouTube. Ludwig se o svoje názory podělil na podcastu HasanPiker's Fear.

To, co jsem nedávno objevil, je ohromující, protože jsem mluvil se všemi těmi obrovskými YouTubery, mnohem většími než jsem já, a když jsem srovnal informace s ostatními streamery, došli jsme ke stejnému závěru. Streameři si dělají cestu k mnohem více penězům, než velcí YouTubeři,“ řekl Ludwig, když mluvil o své nedávné cestě na YouTubový sraz tvůrců.

Ve videu výše diskutovali u stolu o výhodách YouTube místo streamování. U YouTube má tvůrce prokazatelně více času na sebe. Po finanční stránce to ale rozhodně není ta výhodnější volba.

Samozřejmě, dostat se na vrchol není jednoduché ani u jednoho ze způsobů a musíte vynaložit obrovské úsilí. Ti nejlepší tvůrci streamování věnují nespočet hodin a to často každý den. Výjimku netvoří ani subathony, tedy nepřetržité vysílání, které  diváci prodlužují svou interakcí. Kolik hodin je potřeba pro diváky odvysílat, abyste se dostali na vrchol domácí scény? To zkoumáme každý měsíc v našem žebříčku TOP 10 domácích streamerek