Přejít k hlavnímu obsahu

O víkendu korunujeme nového mistra! Jak vidí šance účastníků komentátoři?

13. 10. 2022 | 09:55 Hearthstone MČR
Grandfinále Vodafone MČR odstartuje už tuto sobotu. Los skupin je jasný, harmonogram pevně daný. To je ten pravý čas pozvat si čtveřici našich komentátorů, kteří se rozpovídali na téma největších favoritů a potenciálních černých koní turnaje.
Vodafone MČR Hearthstone: Jak to vidí komentátoři?
Vodafone MČR Hearthstone: Jak to vidí komentátoři?
Zdroj: PLAYzone

Ondřej „Skeri“ Škeřík: Těžko soudit, koho zvolit jako největšího favorita letošního ročníku, neb je naplněn kvalitními hráči. Ale když musím vybrat, řeknu Eichii. Letošní sezonu zvládá poměrně s přehledem a byť se mu na posledním Master Tour úplně nezadařilo, bude se snažit dokázat, že 1-6 meme je dávno mrtvý. Nejvíce pak hráče potrápí asi čtvrteční patch notes a následné změny karet. Pokud se ale zaměříme na hráče, trápit protihráče může asi celé startovní pole. Fajn, přestanu okecávat, bude to Norwis, který prahne po nejvyšších pozicích a jeho slovutný deckbuilding není snadné přečíst. A právě tohle jsou hlavní důvody, proč on bude tím nejméně příjemným soupeřem.

Matěj „Tecik“ Šturma: Myslím, že jsme všichni zvědaví, zda největší favoriti Jarla a Norwis postoupí ze skupiny. Papírově to bude mít Jarla o něco náročnější, jelikož má ve skupině Parduba, který předvádí stabilní výkony a následně slovenskou dvojici Joža s Rjúem, kteří budou chtít ukázat, zač slovenský Hearthstone stojí. Jarla se však připravuje na obhájení titulu a neponechá nic náhodě. Proto si ho dovoluji favorizovat na obhájce MČR titulu, jenže cesta pro něj nebude snadná.

Michal „RybkaPipka“ Rybák: Přátelé, mistrovství největší z největších v celém Hártštounovém luhu a hájku u nás je skoro tu a bude safra těžké určit vítěze. Jarla si půjde pro trojzářez, Norwis je Norwis a těžko v galaxii budete hledat Járovi větší konkurenci, JoŽovi to voní a chutná v prostředí plném čtyřiceti karťáků, Matty s Pardubem budou po čtyřech až pěti pivsonech o krok napřed ve stavění balíčků a Ušákovi o víkendu jen o fousek unikl legendární jednašestkový milník.

Robert „Synthetic“ Vávra: Grand finále Vodafone MČR sezóny se nám neúprosně blíží. Mé oko samozřejmě nemůže přehlédnout partu ostřílených borců jako je Matty, Jarla, Jožo a Pardub, kteří hrají od samého začátku. Už jen z nostalgie bych přál prvenství jednomu z nich. Asi bych se moc nekoukal na nějaké statistiky hráčů, odehraje se posledních pár BO5-tek a budeme znát letošního vítěze.

Partneři Vodafone MČR Hearthstone
Partneři Vodafone MČR Hearthstone
: PLAYzone

Ondřej „Skeri“ Škeřík: Černý kůň turnaje? Po jeho jízdě Midseason turnajem na tohle místo můžeme pasovat jenom jedno jméno, a tím je Couchees. Zahrát umí skvěle, chytrý deckbuilding mu není cizí a jestli ho nezradí RNG, může zase pomýšlet na nejvyšší pozice. A hlavně, očividně má ze hry radost, to je to nejdůležitější.

Matěj „Tecik“ Šturma: Černým koněm je za mě Matty, který již na Midseasonu dokázal vyřadit právě Jarlu a předváděl stabilní playe, díky kterým si vysloužil 3. místo. Skupinu má taktéž podobně jako Jarla smrtící, kde může narazit na svého spoluhráče z týmu eSuba M1lana a nebo Eichiiho, který si svůj postup zajistil právě na již zmiňovaném Midseasonu. Zapomínat nemůžeme ani na Benka, který Midseason ovládl, skupinu má papírově sice nejjednoduší ale hráči jako JaMMeX se kterým se utká v první hře nebo BaronFousek mu to určitě nenechají zadarmo. Myslím, že letošní finále MČR Hearthstone bude velice zajímavé a máme se opravdu na co těšit. Přeci jen se jedná o HS a každý z hráčů má motivaci ukázat to nejlepší a urvat si titul mistra ČR pro sebe.

Michal „RybkaPipka“ Rybák:  Myslím si, že vítěz může být úplně kdokoliv a to je na tom to krásné.

Robert „Synthetic“ Vávra: Černého koně nemám. Překvapit může úplně každý. Přece jen každý z hráčů musel předvést nějaký výkon, aby se do vysněné top16 dostal. Osobně se těším hlavně na kvalitní Hearthstone. Chci, aby si hráči chodili pro win i v nepříznivém matchupu a nehráli to do kouta. Takže všem přeji GL&HF a pojďme si to společně hlavně užít.

Štítky: hearthstone, MČR, skeri
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.