Přejít k hlavnímu obsahu

Nekonečný příběh pokračuje. Bývalý CEO G2 Carlos dostává trest od Riot Games

13. 10. 2022 | 17:07 Kauza
Vlna problémů spojených s osudovou nocí Carlose Rodrígueze stále nekončí. Na bývalého CEO organizace G2 Esports si nyní posvítili i samotní Riot Games. Podle nich totiž Carlos porušil kodex chování, který je součástí pravidel LEC, a tak si musí odpykat osmitýdenní trest.
Carlos Rodríguez
Carlos Rodríguez
Zdroj: Michal Konkol / Riot Games

Nekončící noční můra, tak bychom mohli s největší pravděpodobností nazvat poslední týdny, které Carlos Rodríguez prožívá. Bývalý CEO evropské organizace G2 Esports přitom celou řadu let patřil k těm možná vůbec nejvýraznějším a nejoblíbenějším osobnostem napříč celým esportem. Stačila však pouze jedna párty v obklopení kontroverzní osoby a všechno se rázem změnilo.

Řeč je samozřejmě o nedávno zveřejněném videu, na kterém můžeme vidět slavícího Carlose s nechvalně proslulým Andrewem Tatem. A právě tato nahrávka odstartovala všechny Carlosovy problémy. Kromě vyhazovu z jeho vlastní organizace a údajného ztracení místa v turnaji Valorant Championship Tour má však Carlos na krku ještě další trest.

Svým chováním totiž údajně porušil i kodex chování, který je součástí LEC pravidel. Carlosův trest tak spočívá v zákazu manažerské či provozní činnosti uvnitř jakékoliv organizace figurující v soutěži, jež společnost Riot sponzoruje. Samotný zákaz pak bude trvat celkem osm týdnů, a jelikož se incident odehrál 18. září, tak vyprší již za měsíc, tedy 13. listopadu.

Zdroj: Dexerto.com
Štítky: G2, Ocelote, Riot Games
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.