Přejít k hlavnímu obsahu

Definitivní konec. Entropiq propouští většinu členů ruské sekce, co bude dál?

14. 11. 2022 | 11:52 Counter-Strike 2 Přestup
V táboře Entropiq došlo před měsícem k velkému kroku. Organizace se po neuspokojivých výsledcích rozhodla dát celý tým na přestupovou listinu. Zajímavé nabídky ovšem zřejmě nepřišly, a tak se česká organizace definitivně rozloučila se čtveřicí hráčů a analytikem. Ani slovo však nepadlo o kouči hoochovi a posledním hráčem soupisky Foresterovi.
Entropiq CS:GO tým
Entropiq CS:GO tým
Zdroj: Entropiqteam

K včerejšímu dni je tomu přesně měsíc, co tuzemská organizace Entropiq oznámila, že hledá kupce pro její dosavadní ruskou sestavu. Hráči však měli stále platné smlouvy plus několik rozehraných turnajů před sebou, a tak ještě pár týdnů pokračovali v hraní pod hlavičkou Entropiq. Nyní je ale ruské sekci konec. Nebo ne?

Entropiq na svém Twitteru oznámili, že na trh volných hráčů míří jejich čtyři kousky – Aleksei „NickelBack“ Trofimov, Vladislav „⁠Krad⁠“ Kravchenko, Aleksei „⁠El1an⁠“ Gusev, Nikolay „⁠mir⁠“ Bityukov – spolu s analytikem Andreyem „XomA“ Mironenkem. Háček je ale v tom, že uvnitř příspěvku nepadlo jediné slovo o Igoru „⁠Forester⁠“ Bezotecheskyim ani ruském veteránovi a týmovém kouči Dmitrym „⁠hooch⁠“ Bogdanovovi.

Ve vzduchu tak zůstává několik zapeklitých otázek. Zatímco hráči si nejspíše budou hledat angažmá po vlastních osách, tak není vůbec jasné, co bude s Entropiqem. Teoretickou možností je, že by hooch stavěl novou sestavu a Forester by byl základním stavebním kamenem nového výběru. Jako pravděpodobnější se ale jeví varianta, že o tuto dvojici existuje zájem, a proto s ní organizace ještě smlouvu nerozvázala.

Na to, jaké má Entropiq přesné plány, si budeme muset ještě počkat. Dá se však očekávat, že mezinárodní cesta bude pokračovat, jedině, že by sestava Prague posílila na tolik, že by se mohla posunout na evropskou úroveň. Mnoho fanoušků by v zelených barvách rádo vidělo vítěze Tipsport CS:GO Praha, kosovští střelci z Bad News Eagles jsou nadále bez organizace a při návštěvě Prahy se v kancelářích týmu osobně zastavili.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.