Přejít k hlavnímu obsahu

Sága je u konce. Boombl4 se stal volným hráčem, skončila mu smlouva v NAVI

2. 1. 2023 | 08:31 Counter-Strike 2 Přestup
Spojení Kirilla „⁠Boombl4⁠“ Mikhailova s ukrajinskou organizací NAVI, které trvalo od července roku 2019, je definitivně u konce. Šampion PGL Majoru ve Stockholmu byl sice přes půl roku mimo aktivní soupisku kvůli aféře s jeho bývalou partnerkou, smlouva mu však vypršela až nyní.
Kirill „Boombl4“ Mikhailov
Kirill „Boombl4“ Mikhailov
Zdroj: HLTV.org

Ke konci roku 2021 byl mnohými považován za nejlepšího in-game leadera planety. Aby taky ne, NAVI ovládli PGL Major a právě Kirill „⁠Boombl4⁠“ Mikhailov patřil mezi klíčové postavy tohoto úspěchu.

Pak ale přišel strmý pád. Ne na serveru, nýbrž v osobním životě. Nejdříve se objevilo podivné video, kde Kirill šňupal substanci pochybného původu, a hřebíčkem do rakve byly nevhodné výroky jeho bývalé manželky o válce na Ukrajině. Tyto skandály znamenaly odstavení na druhou kolej, v NAVI toto zkrátka nemohli strpět. Na týmu se nečekaná změna podepsala pádem až na šesté místo světového žebříčku.

Hned po posazení na lavičku byl Boombl4 v kontaktu s G2 Esports, k domluvě ale nedošlo. Potom se Rus odsunul do ústranní, řešil své maléry a moc jsme o něm neslyšeli. Vše se změnilo až v posledních dnech.

Mikhailovi totiž skončila smlouva a údajně už buduje nový tým pod značkou BetBoom. Po svém boku má mít bývalého reprezentanta Entropiqu Igora „Forester“ Bezotecheského nebo talentovaného střelce Aleksandra „KaiR0N-“ Anashkina, kterého Dzhami „⁠Jame⁠“ Ali predikuje jako velkou budoucí hvězdu.

„Moje smlouva s Natus Vincere skončila. Chci vám poděkovat za všechny vzestupy a pády, které jsme spolu zažili, byla to nezapomenutelná část mého života, na kterou budu vždy vzpomínat,“ uzavřel Boombl4 velkou kapitolu, která se dá považovat za úspěšnou – výhra v Cologne, Katovicích, Majoru i Grand Slamu hovoří za vše.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.