Přejít k hlavnímu obsahu

Kapitán se loučí. Leckra po 2,5 letech neuvidíme oblékat dres Entropiq Prague!

6. 1. 2023 | 15:12 Counter-Strike 2 Přestup
Tak tuhle zprávu jen tak někdo nečekal. O nepokračování dvou cizinců v Entropiq Prague se sice vědělo, řez kádrem ale bude ještě radikálnější. Na pokračování v pražské organizaci se nedohodl kapitán Michal „leckr“ Kadlíček, jak dneškem potvrdil sled událostí.
Česká část Entropiq Prague na Tipsport MČR CS:GO
Česká část Entropiq Prague na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

UPDATE: Odchod in-game leadera je oficiální. Michal „leckr“ Kadlíček na Twitteru oznámil status free agenta, organizace se s ním rozloučila následovně: „Tohle se nám neříká snadno, protože jsi s námi byl od začátku našeho vstupu do CS:GO světa. Díky tobě jsme zažili mnoho pěkných a hřejivých pocitů vítězství.“

„Samozřejmě není možné jen vyhrávat, a někdy přišly hořké momenty prohry a zklamání, ale i díky tobě jsme se nikdy nevzdali! Teď však přišel čas se rozloučit a tobě popřát jen to nejlepší v profesionální kariéře, ať už tvé kroky povedou kamkoli. Navždy budeš zapsán zlatým písmem v historii Entropiqu. Budeš nám chybět.“

Původní text: V posledních dnech se z několika stran a u zdrojů PLAYzone.cz a Sazka Esport vyrojila informace o tom, že leckr nebude pokračovat v Entropiq Prague. Jeden z původních členů v moment těchto spekulací dokonce opustil tým na ligovém portálu ESEA.net a na svém Twitteru stroze napsal: „Nevěřte nikomu.“ Není nijak potvrzené, že všechny tyto dílky tvoří jedno puzzle, okolnosti to ale jasně naznačují.

23letému kapitánovi u černo-zelených končila se závěrem roku smlouva, ale její prodloužení patřilo mezi nejpravděpodobnější scénáře. Něco se ale nejspíše změnilo. Rok 2022 se EIQ Prague vůbec nevydařil, ambice jsou nejspíše někde jinde, než je vybojování bronzových medailí v jarní Sazka eLEAGUE, na Mistrovství Slovenska a v podzimním Sazka eCUPu. Výměna stěžejního pilíře může být zlomovým bodem.

Entropiq nezažívá pohodové období. V listopadu definitivně rozpustil hlavní CS:GO sestavu a v tuto chvíli by se na soupisce pražské sekce měli nacházet jen dva hráči. Filip „AJTT“ Dolenský a Josef „MoriiSko“ Maurenc zřejmě zůstanou jako klíčové postavy nového kádru, pokud tedy nepřijde nabídka odjinud (jako v létě od SINNERS), čímž by nastal definitivní rozpad. Trumfy zatím organizace Martina Kabrhela drží v rukávu.

Vedení nečeká jednoduchý úkol, ačkoliv zřejmé neprodloužení smlouvy s leckrem značí, že si už si vyhlédlo, nebo dokonce našlo jiného in-game leadera. Stagnující tým čeká kompletně nový impulz. Loučící se talent Zoran „xicoz“ Markovski přitom v prosinci uvedl, že organizace změnila vizi budoucnosti Entropiq Prague, takže se dá očekávat pokus o ryze domácí soupisku. Konkrétní jména jsou ale v tuto chvíli neznámá.

Sám leckr by se i přes nešťastné okolnosti neměl na domácí scéně ztratit, pokud tedy konec v EIQ nepřišel příliš pozdě. Přestupové období ale ještě nemíří do svého finiše. IGL v tuto chvíli nemají Sampi.Tipsport, změny probíhají v ENTERPRISE a do hry se možná vrátila eSuba, respektive spojení s Dominikem „blogg1s“ Janitou, o kterém jsme spekulovali už před Vánoci. Zkušený kapitán vyhlíží odvetu, ať zamíří kamkoliv.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.