Přejít k hlavnímu obsahu

Hazardní hry na Twitchi stále sledují statisíce diváků. Šílené, říká Trainwrecks

5. 2. 2023 | 11:00 Lifestyle
Bývalý Twitch streamer Tyler „Trainwreckstv“ Niknam znechuceně reagoval na vysílání hazardních her, které mělo být na Twitchi omezené. Dle jeho slov prý restrikce ovlivnily pouze velké streamery, protože podobné hry jsou v současnosti na platformě stále aktivní a velice populární.
Trainwrecks se opřel do Twitche
Trainwrecks se opřel do Twitche
Zdroj: YouTube

Minulý rok v říjnu se Twitch rozhodl omezit hazardní streamy na své platformě. Rozhodnutí předcházela kritika od řady předních tvůrců, protože by streamování hazardu mohl mít reálný vliv na fanoušky. Přání největších streamerů byla vyslyšena. 

Následně se do popředí streamovacího prostředí dostalo několik doposud neznámých platforem. Diváci se za contentem vydávali na weby jako DLive nebo Kick.com. Hazardní hry jsou však na Twitchi dodnes.

Bývalá hvězda fialové platformy Trainwrecks, jež vytvořila již zmíněnou platformu Kick.com, se k situaci ohledně hazardních her vyjádřila na svém streamu. Kritizuje Twitch za to, že omezení hazardních her omezilo pouze větší tvůrce, nikoli však všechny.

Když je všechny sečtete, je to asi 200 - 300 tisíc diváků. Nikomu to nevadí, nikdo si toho ani nevšímá, je to šílené,“ komentuje situaci Trainwrecks. Dále zmínil, že podle svých slov jako jediný hrál automaty zcela transparentním způsobem a i přesto byl údajným terčem. „Dával jsem všem varování, že 99% času prohrávám a pouze 1 % času vyhrávám,“ dodal Trainwrecks.

Twitch zcela nezakázal streamování hazardních her, tyto kategorie jsou tak stále aktivní. Jistá omezení fungují, i dnes je ale podobný obsah na platformě velice populární.

Zdroj: Dexerto.com