Přejít k hlavnímu obsahu

Jak se tohle stane? Vývojáři omylem odstranili poslední patch League of Legends

7. 2. 2023 | 19:20 League of Legends Zajímavost
Tohle se jen tak nevidí. V noci z pondělí na úterý byla z League of Legends omylem odstraněna aktualizace. Patch 13.1b jako by neexistoval. Všechny změny, které přišly s ním, byly pryč. Hráči nechápali, co se děje. O chvíli později přišel s vysvětlením Vandiril, jeden z předních League of Legends youtuberů a partner Riot Games. „Riot právě omylem smazal celý patch,“ stálo v názvu jeho videa. Informaci potvrdilo i několik dalších zdrojů.
League of Legends
League of Legends
Zdroj: Epic Games Store

Jak se něco podobného může stát? Odpověď je celkem jednoduchá. Patch 13.1b nebyl tradičním updatem. Byl to tzv. hotfix, jeden z menších patchů. Ty se jednodušeji přidají do hry, stejně tak je to však s jejich odstraněním. A to byl kámen úrazu.

Vývojáři z Riot Games se připravovali na vydání dalšího patche, který má do League of Legends přijít ve středu 8. února. Jenže mikropatch 13.1b byl odesláním nové aktualizace kompletně přepsán.

Všechno, co patch 13.1b přinesl, bylo fuč. Nerfy šampionů i novinky mezi předměty nebyly ve hře. 

„Kvůli bugu byl patch 13.1b dočasně stažen,“ komentoval situaci oficiální účet League of Legends na Twitteru. Hodnocené zápasy byly vypnuty, tým vývojářů pracoval na opravě. Všechno se naštěstí během chvíle podařilo vyřešit a Riot Games se tak mohou spolu s hráči připravovat na středeční update.

Další patch bude obsahovat mimo jiné buffy engage supportů, nerfy Amuma či Zaca i změny v jungli.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).