Přejít k hlavnímu obsahu

Dán se loučí a ENCE opět mění sestavu. Nejen oni ale mají zájem o posilu z Izraele

15. 2. 2023 | 13:54 Counter-Strike 2 Přestup
Rok 2023 nezačal pro ENCE podle jejich představ. Tým pod vedením Marca „Snappi“ Pfeiffera nedokázal navázat na skvělé výsledky před odchodem Lotana „Spinx“ Giladiho do týmu Vitality. Dokonce se ani neprobojovali do hlavní části IEM Katowic, a tak přichází změna. Základní pětku opouští Valdemar „⁠valde⁠“ Bjørn Vangså, jehož role nezapadala do celé sestavy.
Valdemar „valde“ Bjørn Vangså
Valdemar „valde“ Bjørn Vangså
Zdroj: ENCE

Organizace ENCE se na začátku roku 2021 rozhodla upustit od ryze finské sestavy a podepsala pod svá křídla pětici hráčů ze všech koutů Evropy. Tento krok byl po dlouhé šnůře neúspěchů téměř nevyhnutelný a časem taky přinesl svoje ovoce. Tým pod taktovkou Marca „Snappi“ Pfeiffera se totiž po pár následných změnách dokázal probojovat až do semifinále Majoru v Antverpách, kde nestačil na Natus Vincere.

Skvělé týmové výkony zdobil především Lotan „Spinx“ Giladi, ten ovšem uvízl v hledáčku Vitality, a musely tak nastat nucené změny. Společně s ním ENCE opustil i Olek „hades“ Miskiewicz, kterého nahradila vycházející španělská hvězda Alvaro „SunPayus“ Garcia. Posledním dílem skládanky se stal Valdemar „⁠valde⁠“ Bjørn Vangså, jenž v té době definitivně zanevřel na OG. Dánský matador ale v týmu nyní končí.

Důvodem jeho odchodu nejsou týmové výsledky, ale rozdílný herní styl oproti zbytku týmu. Než se podaří najít trvalou náhradu, tak bude v sestavě zaskakovat mladičký člen akademie Henri „⁠HENU⁠“ Ylilehto.

Podle zahraničních reportů by se novou posilou měl stát Guy „⁠Nertz⁠“ Iluz, další izraelská naděje a možný následovník Spinxe. Hráč Endpoint se dokonce omluvil z Major kvalifikace, aby v případném novém angažmá mohl hned naskočit do rozjetého vlaku. Na spekulace navázal tweetem „EZ4NERTZ“, čímž jasně naznačuje možnou destinaci. O jeho přestupu do ENCE se zmínil také Owen „smooya“ Butterfield.

Aby toho ale nebylo málo, tak druhou možností je (byl) pro Nertze⁠ tým Vitality, jenž zřejmě bude potřebovat dočasný zástup za Petera „dupreeh“ Rasmussena. Trvalý přestup ale přece jenom zní lákavěji.

Sestava ENCE vypadá momentálně následovně:

 Dánsko Marco „Snappi“ Pfeiffer
 Černá Hora Pavle „Maden“ Bošković
 Polsko Paweł „dycha“ Dycha
 Španělsko Alvaro „SunPayus“ Garcia
 Finsko Henri „HENU“ Ylilehto (záskok)

 Finsko Eetu „sAw“ Saha (trenér)
 Dánsko Valdemar „valde“ Bjørn Vangså (na lavičce)

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.