Přejít k hlavnímu obsahu

Oskar byl zadarmo, mě mohli prodat. Chápal jsem to, vzpomíná forsyy na konec v SINNERS

25. 2. 2023 | 11:30 Counter-Strike 2 Rozhovor
V listopadu loňského roku byl jednou z klíčových postav vítězné jízdy liberecké organizace za triumfem na Tipsport MČR CS:GO. Teď je na lavičce a čeká na svou šanci. David „forsyy“ Bílý se v rozhovoru pro portál hltv.org rozmluvil o minulosti v týmu SINNERS, své reakci na bench i evropských nabídkách. „Mám pocit, že mrhám svým časem a potenciálem,“ říká český sniper.
SINNERS na loňském MČR
SINNERS na loňském MČR
Zdroj: Radim Madarász/PLAYzone

Jen málokdo by po loňských výkonech Davida „forsyy“ Bílého, kdy vládl domácí scéně a stal se AWP číslo jedna, čekal, že ještě v únoru bude bez angažmá. Jenže konec v SINNERS následovala neúspěšná jednání se zahraničními týmy a jeden z tuzemských top sniperů musí momentálně čekat na lavičce.

„Když bylo oznámeno, že jsem na přestupní listině, jednal jsem se zajímavými týmy, dokonce i z tier 1. Nakonec to ale nevyšlo,“ popisuje forsyy v rozhovoru pro HLTV.org svou zimní pauzu, kdy jednal o přestupu. Evropských nabídek podle jeho slov nebylo mnoho, ale hned několik jej zaujalo. „Je to teď trochu složitější a na nabídky stále čekám, i když si myslím, že jsem opravdu připraven hrát. Takový je život,“ komentuje s nadhledem 21letý hráč.

Začátečnické štěstí úřaduje

Konec v SINNERS

Na konci loňského listopadu dlouhodobá česká jednička posazení Davida „forsyy“ Bílého na lavičku. „Byl jsem smutný, ale zároveň jsem to chápal,“ vzpomíná mladý střelec.

„Osky byl volný hráč a já byl asi jediný hráč ze soupisky, kterého mohl vykoupit evropský tým. Měl jsem na to statistiky a moje hra odpovídala evropské úrovni, takže chápu, že SINNERS věděli, že mě prodají a že budou mít oskyho zadarmo,“ říká Bílý.

Jenže přestup se nekonal a forsyy je momentálně bez soutěžní praxe.

Zero opouští SINNERS

Mrhání potenciálem?

Poprvé od léta roku 2020 je forsyy bez mančaftu. „Za těch pár měsíců bez týmu jsem si uvědomil, jak moc tým ovlivňuje každodenní život člověka,“ přiznává David Bílý. „S těmi lidmi trávíte minimálně pět nebo šest hodin denně, když trénujete nebo když hrajete funkcionáře, takže je zvláštní, když teď nemám tým,“ přibližuje forsyy své pocity v nové situaci.

Momentálně se forsyy musí soustředit především na individuální trénink a udržení svého vysokého standardu. Dál je aktivní na FACEITu, herní praxe s týmem ale jednomu z největších domácích talentů chybí. Chce nový domov a pořádný grind.

A jak by měl vypadat ideální tým, do kterého by forsyy zapadnul? „Dobrá atmosféra, určitá stabilita, otevřenost, poctivost a spravedlnost. To jsou hlavní body,“ má David Bílý jasno. „Nechtěl bych hrát v týmu, kde lidé nejsou kamarádi a je to čistě profesionální,“ dodává.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).