Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenský účastník Majoru končí kariéru. Ztratil jsem zájem soutěžit, říká Zero

20. 3. 2023 | 19:30 Counter-Strike 2 Přestup
Patrik „Zero“ Žúdel se definitivně loučí s kariérou profesionálního hráče. Po deseti letech věší myšku na hřebík, žádný další dres už po SINNERS neoblékne. Jeden ze tří slovenských účastníků Majoru se na domácí scénu vrátil loni v létě, zisk titulu mistra ČR byl dokonalou tečkou.
Patrik „Zero“ Žúdel v dobách HellRaisers
Patrik „Zero“ Žúdel v dobách HellRaisers
Zdroj: StarLadder

Patrik „Zero“ Žúdel zažil nejlepší etapu své kariéry v HellRaisers, se kterými to po boku Martina „STYKO“ Styka dotáhl až na turnaj nejvyšší kategorie. Byl u jednoho z největších mezinárodních triumfů domácí esportové historie a mimo to také třikrát působil v Maďarsku. Do své poslední destinace přestoupil z GamerLegion, kde strávil dva roky. Detailní vyprávění o celé kariéře najdete v předchozím článku.

Dnes již 24letý hráč si prožil opravdu krásné roky, ani hráčské pauzy jej nezastavily od návratu na vysokou úroveň. Tahle už ale bude definitivní. Jedna z největších, ale zároveň nejtišších postav česko-slovenského CS:GO na svém Twitteru oznámila konec kariéry. Tento krok následoval poté, co z osobních důvodů odešla koncem února na lavičku SINNERS. Konec přitom Zero zvažoval už po neúspěšné RMR kvalifikaci.

„Ztratil jsem zájem o soutěžení a v důsledku toho už mě nic nenutí zlepšovat své dovednosti v CS:GO. Nemám zájem v něčem pokračovat jen kvůli penězům. Věřím, že tohle je vhodná chvíle na prozkoumávání mých dalších vášní,“ vysvětluje Zero důvody konce kariéry. „Plánuji věnovat nějaký čas samostudiu, to je momentálně můj hlavní cíl. Budu tenhle obsah také streamovat, jako jsem to dělal v minulosti,“ nastínil svou nejbližší budoucnost.

„Jsem vděčný za neuvěřitelných 10 let v esportu. Je úžasné přemýšlet o výjimečných zážitcích, které přineslo zápolení v tak nádherném sportu. Cítím se poctěn, že mohu odejít do důchodu ve 24 letech a ohlížet se na skvělé vzpomínky,“ loučí se Zero. „Děkuji všem spoluhráčům a také skvělým zaměstnancům i trenérům, se kterými jsem měl tu čest pracovat. Na spoustu z vás nikdy nezapomenu,“ neopomněl nikoho a vyjmenoval všechny své týmy.

SINNERS jako mistři ČR 2022
SINNERS jako mistři ČR 2022
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.