Přejít k hlavnímu obsahu

Ženy a muži ve smíšených týmech? EA údajně připravuje velikou novinku

7. 4. 2023 | 15:01 EA SPORTS FC 24 Spekulace
S překvapivou informací přišel ve čtvrtek večer známý leaker Fut Sheriff. Podle něj připravují EA Sports obří novinku do FIFA Ultimate Teamu, v němž by měly být nově dostupné i ženy. Navíc by si největší hvězdy ženského fotbalu měly zahrát v jednom mančaftu s muži.
Postaví se ženy a muži bok po boku?
Postaví se ženy a muži bok po boku?
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Ve FIFA 16 se poprvé představily ženské celky. Národní týmy jako Brazílie, Anglie nebo USA byly součástí legendární fotbalové série. Hvězdy jako Alex Morgan nebo Stephanie Houghton se poprvé proháněly po virtuálních trávnících.

Od té doby ušel ženský fotbal ve FIFA pořádný kus cesty. V současném ročníku populární hry se nachází celkem 565 fotbalistek z celého světa. Nechybí nejlepší soutěže v několika módech včetně Výkopu nebo Kooperativní sezóny.

V Ultimate Teamu se ale ženy nikdy neobjevily. To se podle Fut Sheriffa v následujícím ročníku změní. V nejpopulárnějším módu fotbalových her od EA Sports budou navíc moci, podle všeho, nastupovat muži a ženy bok po boku. I to by byla historická premiéra.

Další z informátorů, FUTZone, příchod žen do Ultimate Teamu potvrdil. Podle něj však budou v odděleném herním módu.

EA Sports FC

Ve čtvrtek 6. dubna odhalili EA Sports nové logo nadcházejícího titulu. Přes 19 000 hráčů, 700 klubů, sto stadionů a celkem třicet lig. Na to vše se mohou těšit hráči v EA Sports FC.

Novinek a změn má být v EA Sports FC spousta. Vývojáři mimo jiné podle leaků chystají i nové Ikony a Hrdiny. Minimálně by mělo jít o 25 nových karet. Ty ocení fotbalisty, kteří se zapsali do historie oblíbeného sportu. Mezi největší favority patří Arjen Robben nebo Víctor Valdés.

Konečně bychom se měli dočkat i online kariérního módu. K dispozici budou reálné kluby i možnost tvorby vlastních celků. Za jedno přestupové okno by mělo být dostupných maximálně pět transferů.

EA Sports údajně zkouší také dvě verze přestupového trhu. Jedna je úplně bez „přestupáku“, druhá je velice podobná té z FIFA Mobile. O pravděpodobnosti EA Sports FC bez přestupového trhu lze jen spekulovat, nic totiž není 100%. Jedno je však jisté - drtivá většina komunity by byla se změnou velice nespokojena.

Konkurencí bude pro EA Sports FC kromě eFootballu také titul od samotné FIFA. Gianni Infantino věří, že právě výtvor fotbalové federace bude tím nejlepším a FIFA bude nadále na trhu dominovat. „Nová hra FIFA bude pro každého mladého člověka vždy tím nejlepším herním zážitkem,“ prohlásil švýcarský funkcionář.

S FIFA od EA Sports se můžeš rozloučit v rámci MČR FIFA powered by Hyundai. V úterý 11. dubna se odehraje poslední otevřená kvalifikace celého ročníku, tak neváhej a zapoj se!

EA Sports
Štítky: fifa, EA Sports FC
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).