Přejít k hlavnímu obsahu

Rozpadá se LCS? Týmy zvažují konec, jiné už svůj spot prodaly

10. 4. 2023 | 15:24 League of Legends Spekulace
Rozpadá se jako domeček z karet. Letošní rok byl pro LCS zdaleka nejhorším v mnoha ohledech a to ještě nejsme ani v pololetí. Ztráta sledovanosti, odchod hvězd a dokonce konec organizací teď rámuje přesně to, co se za velkou louží děje s League of Legends.
LCS play-off
LCS play-off
Zdroj: Riot Games

Ještě ani nezačal jarní split, když k fanouškům LCS přišla první špatná zpráva - přesun her z víkendu na všední dny. Hlavní vysílací doba byla přenechána Valorantu. To byl první náznak úpadku amerického League of Legends. Dokonce se zvažovalo snížení počtu týmů, které se kvalifikují na světový šampionát, z čehož nakonec ovšem sešlo.

Během splitu se všechno vracelo do normálu. Alespoň to tak vypadalo. Na pozadí se ovšem začalo všechno bořit. TSM kvůli krachu FTX přišlo o neskutečný balík a spousta dalších organizací po celém světě zažila podobnou situaci. 

Po jednom z nejúspěšnějších splitů se jedna z nejstarších a nejlegendárnějších organizací rozhodla svůj spot v LCS přenechat NRG. Více než 10 let budovala organizace CLG své jméno a zpočátku se jí to dařilo náramně. Jenže infrastruktura a filozofie se změnila, což vyústilo v odchod ikonického jména z bitevního pole.

Zpráva ještě neoblétla kontinent a další šokující novinka byla na obzoru. Dánská hvězda Søren „Bjergsen“ Bjerg ukončuje kariéru. Jenže ani to možná není ještě vše.

Kolují totiž spekulace, že TSM pozastaví většinu svých esportových aktivit a nabídne zájemcům své místo v LCS. A když se se něco hroutí, hroutí se to pořádně. Novinář Kevin Hitt totiž informoval o fámách, že TSM není jedinou organizací zvažující odchod. Začíná prý být pravděpodobné, že 100T a Dignitas míří stejným směrem.

To by znamenalo, že v rozmezí 6-9 měsíců odejdou nebo opustí LCS čtyři týmy.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.