Přejít k hlavnímu obsahu

Další buffy pro supporty. Riot se nevzdává, polepší si i Sylas

12. 4. 2023 | 10:51 League of Legends Update hry
Do čtveřice všeho dobrého? Vývojáři stále nejsou spokojení se současným stavem Alistara, jenž se v současné sezóně dočká už čtvrtého buffu. Vylepšení se týkají i Janny nebo Leony, naopak nerfnutí budou Rakan, Malphite nebo Jarvan IV. Patch 13.8 do League of Legends dorazí ve středu 19. dubna.
Alistar se dočká dalšího buffu
Alistar se dočká dalšího buffu
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Před dalším patchem se na Twitteru opět hlásil Matt Leung-Harrison (Riot Phroxzon) a sdílel s hráči plánované změny v League of Legends. Celkem se změny dotknou patnácti šampionů - deset buffnutých a pět nerfuntých.

Hlavním tématem diskuzí kolem patche 13.8 je Alistar. Jeden z nejstarších šampionů v MOBA hře od Riot Games stále není v pozici, ve které by si jej vývojáři přáli. Jeho ultimátní schopnost tak bude trvat déle (7s -> 8s). Zároveň se jedná o nepřímý buff Sylase, pro nějž je Alistarova ultimátka jednou z vůbec nejlepších.

Cestu na výsluní skládají vývojáři také Janně a Leoně. První jmenovaná získá vyšší damage na W, vyšší AP ratio a delší štít. Leona bude ještě o něco více tanky a na štítu bude mít zároveň vyšší magic damage. Mezi buffnutými šampiony chybí oproti původním plánům Zoe. Ta si podle Phroxzona zaslouží větší péči.

Další buffy: Ezreal, Garen, Kha'zix, Kog'Mav, Lillia, Nidalee, Poppy.

Szygenda

Podobně často se v patch notes 13. sezóny League of Legends nachází Aurelion Sol. Reworknutý Stvořitel hvězd dostává další nerf, tentokrát bude za každý level dostávat méně HP a armor resistu.

Konečně přišel na řadu i Malphite. V úterý ještě s rock solid toplanerem zandal Ale z týmu EDG netradiční pentakill, o den později už je na seznamu připravovaných nerfů. Přinese menší damage a armor ratio na W kýžený výsledek?

Další nerfy: Jarvan, Kayn (Shadow), Rakan.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).