Přejít k hlavnímu obsahu

Pokus o vraždu? Zaměstnanec Konami napadl šéfa hasícím přístrojem

13. 4. 2023 | 18:37 Lifestyle
Konami je známou videoherní společností, která funguje už po dlouhá léta. V poslední době se proslavila zejména znovuprobuzením zájmu o franšízu Silent Hill. V plánu je remake Silent Hill 2, další hry nebo třeba film. Teď se v médiích objevila společnost znovu, tentokrát však v souvislosti se zaměstnancem, který napadl svého šéfa. Čelí obvinění z pokusu o vraždu.
Pokus o vraždu? Zaměstnanec Konami napadl šéfa hasícím přístrojem
Pokus o vraždu? Zaměstnanec Konami napadl šéfa hasícím přístrojem
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Ani na první pohled poklidnému světu videoher nejsou zločiny nebo třeba podvody cizí. Jeden takový trestný čin se odehrál nedávno na půdě videoherní společnosti Konami. 

Zprávy o případu se objevily tento týden. Podle některých zdrojů mělo jít o bývalého zaměstnance. Jména aktérů nebyla odhalena, nicméně mělo jít o 41letého zaměstnance a jeho 48letého šéfa. Muži spolu pracovali v rámci jednoho týmu. Útok se odehrál v budově společnosti v japonském Tokiu. 

Viníka dle jeho slov k útoku vedlo to, že jeho nadřízený měl zneužívat svého postavení a šikanovat ho. Až toho měl muž dost, popadl hasicí přístroj a zezadu s ním svého šéfa napadl a uhodil ho do hlavy. 

Není zcela jasné, jak se celá situace seběhla. Po útoku ostatní pracovníci muže zadrželi a následně byl na místě zatčen. Policie podezřelého vyslechla, řekl jim, že kvůli obtěžování muže udeřil, a to s úmyslem zabít. Čelí tak obvinění z pokusu o vraždu.  

Pracovník se kvůli obtěžování obrátil v minulosti na HR. Společnost však muži sdělila, že k žádnému takovému obtěžování v té době nedocházelo. Problém byl, alespoň navenek vyřešen tak, že byl muž přeřazen do jiného týmu. 

Oběť útok hasicím přístrojem přežila a skončila v nemocnici s otřesem mozku, kde si nějakou chvíli poleží. Doufejme jen, že se jednalo o ojedinělý případ. 

Konami
Konami
: depositphotos.com (s povolením)
Zdroj: GameRant
Štítky: Konami, vražda