Přejít k hlavnímu obsahu

Naděje, zahraniční střelci i zavedené jméno. Kdo uspěl v prvních kvalifikacích?

24. 4. 2023 | 08:58 Counter-Strike 2 MČR
Uplynulý víkend byl ve znamení dvou otevřených kvalifikací na Tipsport CS:GO Bratislava, druhou velkou soutěž domácí sezóny. První turnaj přilákal 19 týmů, ten druhý ještě o čtyři více. V semifinále se některá jména opakovala, finálové dvojice ale byly zcela odlišné. Kdo postoupil?
Entropiq Future
Entropiq Future
Zdroj: Entropiqteam

V první kvalifikaci bylo pro postup do play-off potřeba třikrát až čtyřikrát zvítězit bez jediné porážky. To se nepodařilo UNiTY nebo akademiím DNE Thunders, YENKEE či Cryptovy. Postoupit se naopak podařilo Entropiq Future a Sampi NEXT, kteří spolu s ANDROMEDOU a eSubou utvořili semifinálové dvojice.

V souboji akademií se lépe vedlo Entropiq Future, jenž pro kvalifikaci posílili dva zkušení zahraniční střelci. Druhé finálové místo pro sebe uzmula ANDROMEDA, která v prodloužení vyřadila eSubu. Na kombinaci mladíků s mezinárodními zkušenostmi ale nestačila. EIQ Future si tak zahrají o postup do Bratislavy.

Harmonogram turnaje Tipsport CS:GO Bratislava
Sobota 22. dubna 13:001. kvalifikace
Neděle 23. dubna 13:002. kvalifikace
Sobota 29. dubna 13:003. kvalifikace
Neděle 30. dubna 13:004. kvalifikace
Víkend 5. až 7. květnaUzavřená kvalifikace
Víkend 12. až 14. květnaSkupinová fáze
Víkend 27. a 28. květnaOffline play-off

Druhý kvalifikační turnaj už byl početnější a každý si mohl zahrát mnohem více zápasů. Některé skupiny navíc byly o to vyrovnanější. V jedné z nich se odplata z první kvalifikace vydařila eSubě, jež vyřadila ANDROMEDU. Stejně tak znovu již v brzké fázi skončili UNiTY, tentokrát dokonce se dvěma porážkami.

Skolit je dokázali mimo jiné hráči NanoExit, kteří v semifinále využili termínové kolize Sampi NEXT a prošli až do finále. Tam vyzvali BRUTE, eSuba v této fázi opět padla v prodloužení. BRUTE byli opravdu na koni a nenechali se zastavit. Výhrou nad NanoExit si tak podruhé v řadě zahrají uzavřenou kvalifikaci.

Skupinová fázeUzavřená kvalifikace 
 Česká republika Dynamo Eclot Česká republika Entropiq
 Česká republika SINNERS Česká republika eEriness
 Česká republika Cryptova Česká republika ENTERPRISE
 Slovensko Sampi.Tipsport Slovensko SINNERS AC
 Česká republika Uzavřená kval. Česká republika Entropiq Future
 Česká republika Uzavřená kval. Česká republika BRUTE
 Česká republika Uzavřená kval. Česká republika 3. kvalifikace
 Česká republika Uzavřená kval. Česká republika 4. kvalifikace
Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.