Přejít k hlavnímu obsahu

Ani za 100 milionů! SpajKK hlasitě kritizuje Kick. Je to s**čka, hlásí

21. 6. 2023 | 10:51 Twitch
Martin „spajKK“ Beneš, známý český streamer, se na Twitteru ostře ohradil proti streamovací platformě Kick. Kdokoliv ze streamerů, co se nechá uplatit Kickem, je člověk, co by se nechal uplatit za cokoliv,“ má jasno spajKK. Sám by prý ani za 100 milionů korun na dva roky na platformu neodešel. „Reálně ta platforma je s**čka,“ dodal Beneš.
Spajkk hlasitě kritizuje Kick, ostatním to nevadí
Spajkk hlasitě kritizuje Kick, ostatním to nevadí
Zdroj: Spajkk/Kick

Je to žhavé téma posledních dnů. Streamovací platforma Kick na svou stranu přetáhla dvě z největších jmen Twitche - xQc a Amouranth. Miliardy korun míří na konta slavných tvůrců. Diváci jsou rozpolceni, stejně jako někteří streameři.

V České republice je hlasitým odpůrcem Kicku spajKK. V pondělí se jasně vyjádřil ke streamerům, kteří se nechají Kickem „uplatit“. Své prohlášení pak Martin Beneš rozšířil. „Ještě doplním myšlenku včerejšího tweetu, protože absolutně nebyl myšlen ve stylu bereš prachy, zajišťuješ sebe/rodinu = jsi k**ot, ale že vezmeš celou svoji komunitu někam, kde to nefunguje,“  přiblížil spajKK svůj pohled na věc.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Ani za 100 milionů

Odpovědí byla spajKKovi jasná otázka. „Kdybys dostal nabídku na 100 milionů korun za 2 roky, což je lehce přes 4 miliony měsíčně, tak bys ji odmítl?“ zeptal se Michal „Mishek“ Kabele známý především jako komentátor CS:GO.

Benešova reakce mnohé překvapila. „Abych měl exkluzivně zaprodat celou svoji komunitu platformě, kde reálně nefunguje vůbec nic na 2 roky = se jako creator zabil, tak ne, nevzal.“

K tomuto prohlášení se vyjádřil Ivan „Dev1“ Lazarov, slovenský streamer, jež má za sebou úspěšný projekt cesty kolem světa. „Registroval bych se rychleji než Verstappen,“ okomentoval teoretickou nabídku 100 milionů korun Dev1.

Poslední dodatek

Ke svému tweetu se ještě spajKK v pondělí večer vrátil. „Přiznávám, můj tweet okolo Kicku mohl zprvopočátku působit jako h**no, které jsem vyblil jako nějaký moralista,“ začíná streamer sérii příspěvků. „Celá ta myšlenka byla taková, že já jako creator nevidím žádný důvod (to co momentálně Kick nabízí), proč bych, i za insane money, měl plně switchnout.“

Beneš následně kritizuje Twitch a jeho poslední rozhodnutí. Prý bude rád, když na scéně vyroste konkurence Twitche. „Omlouvám se, jestli můj názor někoho urazil, ale celý příspěvek měl pouze a jen rozpoutat diskusi, což se i tak stalo,“ ukončil spajKK debatu.

Štítky: Spajkk, Kick, Twitch
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).