Přejít k hlavnímu obsahu

S1mple kraluje statistikám. Pomůže mu jeho rekordní počet killů do play-off?

1. 8. 2023 | 12:27 Counter-Strike 2 Zajímavost
ESL One Cologne a dnes IEM Cologne patří mezi nejprestižnější turnaje CS:GO historie. Zahrát si před bouřlivým publikem uvnitř proslulé „Katedrály Counter-Striku“ je sen každého hráče. Finn „karrigan“ Andersen a Håvard „rain“ Nygaard v Kolíně nad Rýnem nechyběli ani jednou, historickým tabulkám ale dominuje jiná hvězda. Samotný Oleksandr „s1mple“ Kostyliev.
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Oleksandr „s1mple“ Kostyliev
Zdroj: ESL

Trojnásobný nejlepší hráč světa překonal na dalším ročníku slavného turnaje překonal historický milník. 25letý Ukrajinec jako první hráč v Cologne pokořil hranici 2000 fragů. Této mety dosáhl v úvodním duelu letošního turnaje, radost z rekordu mu však pokazili MOUZ, kteří Natus Vincere dokázali porazit.

Oleksandr „s1mple“ Kostyliev drtí konkurenci na plné čáře, pro dosažení milníku nepotřeboval ani účast na všech turnajích. Z celkových desíti ročníků stačilo s1mplovi pouze osm včetně toho, který momentálně probíhá. Před turnajem byli nad hranicí 1000 killů jen čtyři hráči, dvojkou historických tabulek je Håvard „rain“ Nygaard, který ale na čelo ztrácí skoro 700 killů! Neuvěřitelná propast za ukrajinskou hvězdou.

Shodou okolností se rain a s1mple dnes utkají tváří v tvář o udržení v turnaji. Svůj předchozí zápas nezvládli ani FaZe a oba loňští finalisté musejí pro postup do play-off projít pavoukem poražených a zvládnout ještě finálový duel skupiny proti vítězi duelu MOUZ proti Astralis. Bitva dvou gigantů startuje ve 12:30.

Celý turnaj vysíláme živě na Twitch kanále PLAYzoneCZ a dnešní program nebude výjimkou. Kromě samotných zápasů se můžete zapojit do nového Vodafone GIGA Kvízu nebo si odnést jednu z hezkých cen.

IEM Cologne 2023
IEM Cologne 2023
Foto: PLAYzone
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.