Přejít k hlavnímu obsahu

Bláznivá aukce za necelý milion. Co je speciálního na tomhle klenotu AK-47?

16. 8. 2023 | 09:24 Counter-Strike 2 Zajímavost
Investic v podobě skinů ve světě Counter-Striku neustále přibývá. Stále více obchodníků, ale rovněž i běžných hráčů naskakuje na tuto vlnu s vidinou vydělání peněz. Skvělé příležitosti, jak si přijít na hodnotný skin, vytváří dánský obchodník zipeL. Ten před pár dny pořádal již několikátou aukci, v nichž vydražil krásný skin téměř za milion korun.
AK-47 | Wasteland Rebel
AK-47 | Wasteland Rebel
Zdroj: Valve

Counter-Strike 2 se blíží a obchodníci se skiny mají žně. S nástupem nového herního titulu se totiž nemění jen samotný gameplay. Na novém enginu vypadají jinak také skiny a samolepky, ve většině případů lépe. Není se proto čemu divit, že investoři vidí tuto skutečnost jako vhodnou příležitost pro doplnění zásob.

Tady do hry vstupuje dánský obchodník zipeL, jedno z největších jmen ve světě Counter-Striku. Zkušený trader před pár dny uspořádal na Twitteru svoji další aukci, a vytvořil tak další příležitost pro komunitu, jak se obohatit o nějaký ten klenot. Tentokrát bylo v hlavní režii StatTrak AK-47 | Wasteland Rebel.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Samotný skin až tak vzácný není, ovšem tento kousek je osazen čtyřmi holografickým samolepkami týmu Vox Eminor ze série Katowice 2014. Na světě najdete jen dva takové kusy, proto se jedná o skutečnou raritu, za kterou si připlatíte. Šťastný nový majitel za něj musel sáhnout do kapsy pro necelý 1 milion korun.

Ceny podobných předmětů jdou v korunách často do milionů. Jeden hráč v červenci dokonce otevřel a prodal skin za 3,5 milionu, ačkoliv hrál CS:GO pouhých 30 hodin. ZipeL se stejně tak postaral o vydražení kusu historie, vzácného AWP, se kterým vstřelil Mathieu „ZywOo“ Herbaut poslední kill CS:GO Majorů.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.