Přejít k hlavnímu obsahu

Riot reaguje na obrovskou vlnu kritiky. Jak to bude s nadějnou pěticí?

2. 9. 2023 | 16:45 VALORANT Spekulace
Řešení nešťastné situace je možná na dohled, ovšem není tak jednoduché, jak by se zdálo. V prohlášení od Riot Games totiž není jednoznačně řečeno nic konkrétního, nicméně bývalí hráči The Guard dostali příležitost si nejvyšší ligu opravdu zahrát. Jak? Obtížné rozhodnutí je na nich samotných.
Sestava The Guard po váhře Ascension
Sestava The Guard po váhře Ascension
Zdroj: VCT

Hlas VALORANT komunity nelze umlčet. V  Riot Games si byli vědomi kritiky ze všech stran v reakci oznámení o (ne)postupu do nejvyšší ligy. Vítězové tier 2 ligy, kteří o svůj spot mezi elitou okamžitě přišli, byli pozváni k diskuzi s vedením ligy, aby našli vhodné řešení celé této nešťastné situace. Vypadá to, že to ale nebude to nejrůžovější řešení pod sluncem.

Ještě než Riot vůbec přišel s rozhodnutím o nepostoupení, samotní hráči si již začali hledat nové angažmá. Ne jako tým, ale jako volní jednotlivci, o které byl vážný zájem ve špičkových organizacích v partnerském programu. A o to tady také půjde. Když se hráči rozejdou, kdo je nahradí jako jedenáctý v lize, když The Guard už nebude existovat?

O každém členovi sestavy se spekuluje na všech možných frontách. Pokud by však měl vzniknout onen jedenáctý spot, museli by hráči setrvat pohromadě. Tedy alespoň většinově. Toto rozhodnutí je ovšem na nich. Zůstanou všichni a seženou si vhodnou organizaci, která se jich ujme? Zamíří jeden či dva za jiným angažmá?

Roli hrají i další faktory. Pokud by se rozhodli setrvat a najít si organizaci, ta by musela splňovat určité podmínky podobné těm, které musely splňovat partnerské týmy. Nejvhodnějším kandidátem by mohla být například organizace G2, která měla být původně součástí programu. Pak se ale na veřejnost dostala celá situace s Ocelotem.

Z vyjádření Riot Games není nic jisté. Jelikož je o hráče v Americe zájem, určitě by si našli uplatnění, i kdyby se jich nikdo neujal jako celku. Ovšem by to by znamenalo pouze deset týmů místo jednácti v Americas lize.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.