Přejít k hlavnímu obsahu

Liga mistrů v CS:GO dnes poslední mistry. Bude jedním z nich i slovenská hvězda?

1. 10. 2023 | 11:40 Counter-Strike 2 Preview
Poslední světové finále v Counter-Strike: Global Offensive je tady. Natus Vincere v sobotu hravě porazili Monte a MOUZ dokázali urvat vítězství na svoji stranu proti ENCE. Prestižní ESL Pro League jde do svého závěru a náš přenos bude u toho! Těšit se můžete i na parádní studio.
NAVI vs. MOUZ
NAVI vs. MOUZ
Zdroj: ESL

Prvním finalistou se stala ukrajinská organizace Natus Vincere. Pro její historicky první mezinárodní složení bez jádra z východoevropské scény může jít o potvrzení správné cesty celého projektu. Bilanci v osmnácté sezóně ESL Pro League má navíc naprosto bombastickou. Za pět zápasů NAVI neprohráli ani jednu mapu a dá se říci, že je nikdo zatím nedokázal dostat do úzkých. Favorit finálového duelu je tak zřejmě jasný. Hlavním tahounem NAVI je Valeriy „b1t“ Vakhovskiy, jenž na Maltě útočí na své první ocenění MVP.

Na druhé straně ale najdeme tým, jemuž bude pravděpodobně přát celá česko-slovenská scéna. MOUZ nemají mezi deseti nejlepšími hráči ligy ani jednoho zástupce, po týmové stránce šlapou ale jako správně namazaný stroj. Na úvod turnaje nečekaně prohráli s MIBR, to už je ale měsíc stará minulost, po které navíc už znovu nezažili hořkost porážky a pokořit dokázali celou řadu gigantů. David „frozen“ Čerňanský potvrzuje svoji formu z posledních měsíců a pod staronovým lídrem začal zářit Ádám „torzsi“ Torzsás. 

Program na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ začíná už ve 13:30. Jakub „Kany“ Jícha si do studia pozval Vojtěcha „Wango“ Prese a ostříleného snipera Martina „zur1s“ Slámu. Od 14:00 se můžete těšit na showmatch mezi týmy Christophera „GeT_RiGhT“ Alesunda a Gabriela „FalleN“ Toleda, velkolepé finále přijde na řadu o dvě hodiny později. Jde navíc o BO5 zápas, takže se těšte na pořádný maraton! Kromě samotných zápasů ale nemohou chybět ani poslední otázky Vodafone GIGA Kvízu či dropy FACEIT pointů.

ESL Pro League XVIII
ESL Pro League XVIII
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.