Přejít k hlavnímu obsahu

Heroic se chystají vykrást nejlepší tým světa. ENCE potvrdili rozpad svého jádra

16. 12. 2023 | 17:36 Counter-Strike 2 Přestup
Nebylo žádným tajemstvím, že v ENCE je něco v nepořádku. Nyní už je potvrzeno, že světové finále BLAST Premier bylo opravdu posledním turnajem sestavy, jakou jsme znali. Pod vedením nového kapitána Lukase „gla1ve“ Rossandera se fanoušci těšili na novou éru, ta však přijde se vším všudy. Místo toho se budou muset strachovat, jestli své oblíbence vůbec uvidí na Majoru.
Rozloučení s madenem
Rozloučení s madenem
Zdroj: ENCE

Portál Dust2.dk ve středu přišel se šokující zprávou o přestavbě Heroic. Vedení si totiž udělalo zálusk na většinu kádru aktuální světové čtverky. ENCE teprve nedávno posílil Lukas „gla1ve“ Rossander, než se však nadechl, tak vedení potvrdilo konec jedné kapitoly. „BLAST Premier World Final bylo posledním turnajem pro jádro ENCE,“ zní ve vyjádření, „neplánovali jsme dělat změny, ale bohužel nám nezbyla žádná jiná možnost.“

Heroic si neberou servítky a usilují o příchod trojlístku Alvaro„SunPayus“ Garcia, Pavle „Maden“ Bošković, Guy „NertZ“ Iluz. S prvními dvěma jmenovanými střelci se již ENCE rozloučili, NertZ pro teď v sestavě finské organizace setrvává. Na soupisce mimo něj najdeme už jen Pawla „dycha“ Dychu a kapitána gla1va. Před ním a koučem Jakubem „kuben“ Gurczynskim stojí náročný úkol, ve kterém musejí prokázat své kvality.

Španělský byl vykoupen ze smlouvy a černohorskému riflerovi kontrakt vypršel, jejich přestupu vůbec nic nebrání. Jejich předskokanem se navíc stal trenér Eetu „sAw“ Saha, který z působení v ENCE oba hráče moc dobře zná a přesně ví, o koho stojí. V Heroic nahrazuje švédskou legendu Richarda „Xizt“ Landströma. Na pozici in-game leadera má Saha údajně vyhlédnutého kapitána Apeks Damjana „kyxsan“ Stoilkovskiho.

Z původní sestavy by v Heroic mohl setrvat jen Rasmus „sjuush“ Beck, dánskou vlajku už vedle týmu loňských vicemistrů Majoru vlát neuvidíme. Je však otázkou, jestli nezůstává ve hře také René „TeSeS“ Madsen, pokud se Heroic nepodaří přivést NertZe, nebo jiný z aktuálních dánských pomocníků. Závěr roku s týmem strávila mladá puška Rasmus „Zyphon“ Nordfoss a zkušený veterán Peter „dupreeh“ Rasmussen.

Zdroj: hltv.org
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.