Přejít k hlavnímu obsahu

CS gambling na Twitchi řádí dál. Už v létě ale byli sponzoři zakázáni

17. 12. 2023 | 18:40 Counter-Strike 2 Twitch
Je to už pět měsíců od momentu, kdy populární streamovací platforma Twitch zakázala sponzory zabývající se Counter-Strike gamblingem. Podobné stránky měly z Twitche zmizet. Jenže nic takového nepřišlo. CS gambliíng je na platformě dál. Podle portálu Dexerto nezabanoval v souvislosti se zakázanými sponzory jediného streamera. A ne kvůli tomu, že by takové weby z Twitche zmizely.
CS gambling na Twitchi řádí dál. Už v létě ale byli sponzoři zakázáni
CS gambling na Twitchi řádí dál. Už v létě ale byli sponzoři zakázáni
Zdroj: Twitch/CS:GO Roll

Na začátku srpna 2023 vyšel očekávaný update pravidel streamovací platformy Twitch. Populární stránka vlastněná Amazonem byla v kategorii Counter-Striku zahlcena reklamou na weby, kde mohli hráči otevírat bedny podobné těm ze střílečky od Valve nebo s herními předměty gamblit. To se uživatelům nelíbilo, volali po změně. A ta přišla.

Twitch skutečně zakázal propagaci podobných stránek. Rozhodnutí bylo drtivou většinou fanoušků chváleno. Čekaly se velké změny, konec reklam na CS gambling na Twitchi. 

Jenže nic takového nepřišlo. Jak informuje web Dexerto, žádný streamer ještě nebyl za propagaci CS gamblingu zabanován. Není to způsobené tím, že by se žádné takové reklamy na Twitchi neukázaly. Stále jsou přítomné, není to ojedinělá záležitost. Twitch jen, jak se stává čím dál častěji, neuplatňuje svá vlastní pravidla.

Před srpnovým zákazem zjistil youtuber HOUNGOUNGAGNE, že asi 75 % z top 300 CS:GO streamerů na Twitchi využívalo nějakou formu sponzoringu hazardních her. I přes výslovný zákaz se zdá, že se číslo nijak výrazně nezměnilo.

Twitch má problémy s pravidly své vlastní platformy dlouhodobě. Jasným příkladem může být kauza spojená s topless streamerkami. Twitch nejdříve podmínky stránky upravil, aby je zase rychle vrátil do předchozího stavu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).