Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot pokračuje ve změnách. Dnes se loučí s dlouholetými oporami

19. 12. 2023 | 17:01 Counter-Strike 2 Přestup
Dynamo Eclot přivítalo hvězdnou posilu na pozici snipera a oficiálně už bylo zase v pěti. Na čísle dva se však odchody letos nezastaví. Po dvou letošních posilách se loučí i dlouholeté opory.
Filip „K1-FiDa“ Dvořák na Tipsport MČR CS 2023
Filip „K1-FiDa“ Dvořák na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Dynamo Eclot vzniklo z původního Eclot Gaming v létě roku 2021. K Filipu „K1-FiDa“ Dvořákovi se do týmu brzy přidali Vít „nbqq“ Pohlot a Vojtěch „Valencio“ Mydlář, kteří na dlouhé roky utvořili stabilní jádro, na němž se dalo stavět. Letošní rok byl zářným příkladem, když s dvěma hvězdnými posilami vyhrávali jeden domácí turnaj za druhým. Tahle éra ale končí a v rámci přestavby celé sestavy se loučí dva klíčové pilíře.

Do nové sezóny vstoupí DNE s novým in-game leaderem. Dvojnásobný stříbrný medailista z finále Tipsport MČR CS dává sbohem, ve 27 letech jde o jednoho z nejzkušenějších hráčů na scéně, jehož styl byl velice unikátní. Za oponou se mluví o tom, že by se role kapitána mohl chopit David „forsyy“ Bílý. Stát by se tak mohl českým Casperem „cadiaN“ Møllerem. Kromě forsyyhoDNE přivítali také Martina „Dytor“ Handla.

Po více než dvou letech se pardubická organizace srdceryvně loučí také s Vojtěchem „Valencio“ Mydlářem. Na domácí scéně podceňovaný hráč v profesionálních podmínkách prozřel a stal se neodmyslitelnou součástí vítězné sestavy. Jeho přínos jste přitom ze statistik málokdy dokázali vyčíst. Valencio a K1-FiDa se vždy dokázali obětovat pro hvězdy, aby měly dostatečný prostor zářit. Každý tým potřebuje hráče jako oni.

„Pro novou sezonu jsme se rozhodli přistoupit k zásadnějším změnám soupisky. Cítíme, že po více než dvou letech je potřeba tým výrazněji okysličit. Pracujeme na soupisce s ambicí zopakovat letošní úspěchy. Fanouškům slibujeme, že se mají na co těšit,“ vyjádřil se CEO organizace Martin Novotný. „Novou soupisku oznámíme už zítra,“ navnadil fanoušky na oznámení. Nebudeme tak dlouho čekat, jestli se úniky z tréninkového serveru vyplní.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.