Přejít k hlavnímu obsahu

Známý český streamer obdržel ban na 30 dní. Reakce Twitche ho zklamala

7. 2. 2024 | 18:30 Twitch
Po několika dnech tu máme další ban velkého českého Twitch streamera. Tentokrát byl dokonce na měsíc zablokován kanál Melichara „FlyGunCZ“ Oravce. Důvod trestu přitom nezná.
Melichar Oravec alias FlyGunCZ
Melichar Oravec alias FlyGunCZ
Zdroj: FlyGunCZ

Informace o druhém banu v kariéře FlyGuna přišel jako rána z čistého nebe. Provinění si není vědom sám tvůrce ani komunita, která okamžitě začala pátrat, co mohlo trest zapříčinit. „Mám ban na 30 dní. Zatím nemám absolutní tušení za co. Musím zjistit víc a odvolat se,“ napsal český tvůrce na svůj Instagram profil.

Měsíční zákaz Twitch uděluje za větší prohřešky nebo při jejich častější frekvenci. FlyGun v minulosti obdržel pouze jeden třídenní ban, proto je překvapením, že tenhle má trvat dokonce celý jeden měsíc, nikoliv týden. „Opakované nenávistné urážení nebo symboly,“ zní v oficiálním emailu od Twitche. Nic víc Oravec netuší.

Délka trestu je komická i v kontextu nedávného banu jiného českého streamera Novbyho. Ten během živého přenosu vytáhl své přirození a začal močit na postel. Trest? Zákaz vysílání na tři dny. Jestli je metr trestání opravdu férový, necháme na posouzení každého. Navíc, když se ani neví, za co FlyGun ban obdržel.

Štítky: Twitch, FlyGun
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.