Přejít k hlavnímu obsahu

Z kurtu rovnou za počítač. Americký tenista bojuje o tituly i vyšší rank v League of Legends

21. 2. 2024 | 15:10 League of Legends Příběh
Americký tenista Taylor Fritz před několika dny ovládl turnaj ATP v Delray Beach. Desátý hráč světového žebříčku smetl veškerou konkurenci, mnohem náročnější boje sváděl v posledních dnech jinde než na kurtu. 26letý sportovec je nadšeným hráčem počítačových her, mezi jeho favority patří League of Legends. Po vyhraném turnaji v USA vyhlíží Fritz další úspěch - postup do Gold 2.
Z kurtu rovnou za počítač. Americký tenista bojuje o tituly i vyšší rank v League of Legends
Z kurtu rovnou za počítač. Americký tenista bojuje o tituly i vyšší rank v League of Legends
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Mezi profesionálními sportovci se najde celá řada velkých hráčů. Nedávno se kvůli zákazu na svém Counter-Strike účtu obrátil pro pomoc na sociálních sítích brazilský fotbalista Gabriel Jesus, střílečce od Valve holdují i jeho kolegové z reprezentace Neymar a Casemiro. Profesionální zápasy má za sebou Oleksandr Zinčenko.

Vášnivými gamery ale nejsou pouze fotbalisté. Americký tenista Taylor Fritz holduje především počítačovým hrám, nejčastěji se věnuje League of Legends nebo Apex Legends. Herní notebook nechybí v povinné cestovní výbavě aktuálně 10. hráče žebříčku ATP.

„Sluchátka, myš, všechno potřebné. Když netrénuju a mám trochu volného času, tak si můžu zahrát a trochu relaxovat,“ odhalil Fritz své vybavení, které se ale výrazně liší od jeho domácího setupu. Tam nechybí základ mnoha hráčů - nadupaný stolní počítač a dvě obrazovky.

V posledních měsících se Fritz věnuje především League of Legends. Ve čtrnácté sezoně, která začala krátce po začátku letošního roku, už stihl odehrát 124 hodnocených her. Jak řekl v rozhovoru pro Esports.net, „ranked“ hry v League of Legends bere vážně a není to jen o relaxu. Fritz chce každý zápas vyhrát. Zatím jeho snažení stačí na Gold 3 (takřka naprostý průměr).

Hraním ale zápal amerického sportovce nekončí. Taylor Fritz sleduje i spoustu YouTube videí a živých přenosů. „Koukám se na hodně profesionálního League of Legends,“ nechal se slyšet jeden z nejlepších tenistů posledních let.

V roce 2020 investoval Taylor Fritz do ReKTGlobal, organizace, která v té době vlastnila dva týmy - Team Rogue (League of Legends) a London Royal Ravens (Call of Duty). ReKTGlobal už nyní neexistuje. Organizace se v polovině roku 2022 stala součástí Infinite Reality po uzavření akviziční dohody v hodnotě 470 milionů dolarů.

Do herní skládačky 26letého tenisty patří i streamování. Na Twitchi byl aktivní především v období pandemie, naposledy vysílal Fritz živě v listopadu minulého roku. Fanouškům kromě gameplaye nabízel i rozbory svých tenisových zápasů.

Taylor Fritz
Taylor Fritz
: depositphotos.com (s povolením)
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).