Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone Liga I: eSuba.Faeli ovládl zákl. část

12. 5. 2016 | 09:47 Hearthstone
První sezóna PLAYzone lig se chýlí ke konci a jinak tomu není ani u premiéry Hearthstone ligy. Před pátečním posledním kolem jsme měli situaci nejasnou na druhém až šestém místě a existovalo celkem šestnáct scénařů, jak se to všechno mohlo vyvrbit. Tady je výsledek.
Výchozí obrázek

První sezóna PLAYzone lig se chýlí ke konci a jinak tomu není ani u premiéry Hearthstone ligy. Před pátečním posledním kolem jsme měli situaci nejasnou na druhém až šestém místě a existovalo celkem šestnáct scénařů, jak se to všechno mohlo vyvrbit. Tady je výsledek.

Již od počátku ligy si pro suverénní postup šel Oldřich "Faeli" Mahdal. Ten za čtrnáct kol podlehl pouze na úvod spoluhráči Silhanovi a překvapivě také Wenekovi. I tak skóre 11-2 mluví jednoznačně. Faelimu chybí pouze jeden odehraný zápas posledního kola, kdy duel proti Meygerovi už nic neřeší. Faeli si tak jako vítěz může do semifinále vybrat svého soka.

Jakub "Namcor" Veber byl společně s Faelim jediným pozvaným hráčem do ligy a svoji pozici podobně jako on potvrdil, jak by také ne, jde o úřadujícího Mistra České republiky. Namcor si ligu během celých čtrnácti kol naplno užíval a některého jeho balíky tajily dech, ba co víc, jeho výhry s unikátními balíky patří mezi highlighty základní části. Díky výbornému skóre nakonec i on byl před posledním kolem jasným postupujícím.

Kdo skončí druhý, třetí nebo čtvrtý, na tom nesejde, v důsledku je důležitý pouze postup. O zbylá dvě postupující místa se v posledních kolech prali Meyger, Romasik a Silhan, všichni z týmu Fraternitas. Ladislav "Meyger" Majer byl od začátku ligy hlavním konkurentem Faeliho, nicméně série porážek ho srazila dolů. I tak i přes neodehraný poslední zápas má díky lepším vzájemným statistikám jistotu třetího místa. Čtveřici pak doplní Roman "Romasik" Paták, jenž je ve vzájemném skóre o chloupek lepší, než spoluhráč Melane.

PLAYzone HS liga

Právě Marek "Melane" Zábran tak končí těsně za branami, který tak může litovat těsných proher s Faelim nebo Meygerem ke konci ligy. Se stejným počtem bodů končí na šestém místě také Martin "Silhan" Plachý. Jediný slovenský hráč v lize bohužel nedokázal napodobit svého spoluhráče na čele soutěže a přes krásné výkony v některých zápasech to nakonec nestačilo. V konečném součtu doplatil zejména na dvě porážky proti Romasikovi.

Sedmý s 18 body končí v lize zástupce týmu eEriness Vladimír "Raidy" Halama. Jeho výkony byly velice sympatické a právě on má na kontě nejvíce výher 3:0 a díky tomu s bilancí 5-9 nemá na 7. místě ani záporné skóre. Co je to však platné, když ty nejdůležitější duely prohrál těsně 2:3. Za Raidym už zbývá právě Jakub "wenek" Fajks, černý kůň soutěže. Ten dokázal zvítězit pouze nad Meygerem, Raidym a překvapit Faeliho. Oceňujeme však jeho snahu a píli.

Pro připomenutí, pokud nesledujete PLAYzone.cz každý den, LAN finále PLAYzone lig se uskuteční o víkendu 20. až 22. května, boje v Hearthstone jsou naplánovány na odpoledne a večer v pátek dvacátého. Kromě promítání přímo v místě konání, pražské Alza Game Zone, bude připraven také stream PLAYzoneTV na našem Twitch kanále, povídat vám do všech duelů budou CzechCloud, D0L1K, Pido a Mirrari. Těšíte se tak, jako my? Tak to jistě uslyšíte rádi, že již v těchto dnech začneme sypat tunu zajímavý článků a rozhovorů! Zůstaňte s námi.

Štítky: Playzone liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.