Přejít k hlavnímu obsahu

Acer překonává konkurenty s novým Chromebookem 311, chystá nový notebook a tablet ENDURO Urban

20. 4. 2021 | 15:00 Všechny hry
Společnost Acer obhajuje své vedoucí postavení na trhu Chromebooků odhalením inovativních funkcí u svého nového Chromebooku 311. Díky procesoru ARM Octa Core má dostatek výkonu pro až 15 hodin používání. Nízkorozpočtový, ale všestranný Acer Chromebook 311 je určen pro rodiny a studenty, kteří chtějí být celý den na cestách.
Chromebook 311
Chromebook 311
Zdroj: Acer

Pokračování zaměření společnosti Acer na rostoucí trh Chromebooků, herních zařízení a ultrapřenosných počítačů se ukazuje jako úspěšná obchodní strategie. Své čelní postavení mezi konkurencí na trhu si Acer zachovává díky prvotřídnímu designu svých Chromebooků. Nový Chromebook 311 je jak cenově dostupný a efektivní, tak i pevný, odolný a s dlouhou výdrží na baterii v ultra-přenosném a zároveň lehkého těle.

Stylový a ultrapřenosný

Ultrapřenosný Acer Chromebook 311 byl navržen pro výuku, projekty a každodenní činnosti. Tento Chromebook kombinující pohodlné psaní a dlouhou výdrž na baterii se nejen snadno používá, ale zvládne také každodenní opotřebení způsobené aktivním životním stylem.

Tento Chromebook váží pouze 1 kg a kombinuje extrémní přenositelnost díky osmijádrovému procesoru ARM a poskytuje dostatek výpočetního výkonu, aby zvládl každodenní práci, i když

jste na cestách. Konkávní klávesy notebooku Acer Chromebook 311 s vysokým zdvihem byly navrženy tak, aby bylo pro uživatele psaní rychlejší, přesnější a pohodlnější. HD Touchpad je také odolný proti vlhkosti a díky celodenní, až 15hodinové výdrži na baterii mohou uživatelé být neustále aktivní.

Acer Chromebook 311 nabízí díky portu USB-C s kompletní funkcionalitou, 802.11ac Wi-Fi a rozhraní Bluetooth 4.2 snadné připojení k několika zařízením současně. Notebook má integrovanou 720p HDR webkameru s širokým záběrem pro křišťálově čisté videohovory v Google Meet. Díky výhodám, které nabízí operační systém Chrome OS, jako je rychlejší nabíhání, snadno ovladatelné rozhraní, integrovaná ochrana před malwarem a přístup k milionům aplikací pro Android na Google Play nebo v internetového obchodě Chrome, je snadné být neustále produktivní.

Chromebook 311
Chromebook 311
Zdroj: Acer

Naleštěný výkon a snadná produktivita

Rychlé spouštění, snadné používání a dlouhá výdrž na baterii, to jsou některé z výhod operačního systému Chrome OS. Díky téměř okamžitému nabíhání, integrované ochraně proti malwaru a efektivnímu využívání energie si uživatelé mohou vychutnat bezproblémovou práci na počítači a být produktivní po celý den, aniž by potřebovali napájecí adaptér. V systému Chrome OS mohou uživatelé i díky Google Workspace pro produktivní práci stále využívat alternativní kancelářské programy a další komunikační nástroje, jako jsou Microsoft Office a Skype.

Cena a dostupnost

Acer Chromebook 311 bude v oblasti EMEA k dispozici v květnu za cenu od 249 €. Přesné parametry, ceny a dostupnost se může lišit v závislosti na zemi prodeje. Pro více informací navštivte webové stránky.

Enduro Urban
Enduro Urban
Zdroj: Acer

ENDURO Urban

Společnost Acer dnes představila dvojici nových odolných zařízení, notebook Acer ENDURO Urban N3 a tablet Acer UNDURO Urban T1, jejichž cílem je poskytnout uživatelům odolnost a snadnou přenositelnost na cestách i mimo ně. Uživatelé, kteří jsou stále v terénu, ocení kompaktní profil ENDURO Urban N3, zatímco rodiny, jež berou výuku do svých rukou, ocení flexibilitu tabletu ENDURO Urban T1.

Odolný notebook Acer ENDURO Urban N3

Acer ENDURO Urban N3 (EUN314-51W) je odolný 14" notebook, který byl navržen pro překonávání hranic. Je natolik snadno přenosný, aby mohl následovat uživatele na cestách, a to díky hmotnosti jen 1,85 kg a tloušťce 21,95 mm. Může se ale také pochlubit skvělými funkcemi pro zvýšení odolnosti, díky nimž není překážkou žadné dobrodružství na cestách. Notebook byl testován pro splnění standardu MIL-STD 810H3 (armádní standard) a certifikátu IP53, což naznačuje, že vydrží i drsnější teploty a pády4. Kromě toho je také odolný vůči prachu a vodě5. Mezi pozoruhodné vlastnosti patří výztuhy v každém rohu, které pohlcující nárazy, vodotěsné porty, reproduktory i tlačítka a jedinečný ventilátor Acer Aquafan™ od společnosti Acer. Jde o voděodolný ventilátor, který spolupracuje s chytře navrženým drenážním systémem vylučujícím vodu vnikající do zařízení.

Tento dobře opevněný notebook je vybaven procesorem až Intel® Core™ i7 11 generace6, což mu poskytuje spoustu výkonu, aby mohl zvládnout vše, s čím by se mohl při každodenní práci setkat. Kromě toho je osazen i grafickým jádrem NVIDIA® GeForce® MX3306, až 1TB SSD a až 32 GB

paměti DDR47. Port USB-C s kompletní funkcionalitou, rozhraní Thunderbolt™ 4, slot pro kartu SD a Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) nabízí uživatelům vše, co potřebují pro připojení k ostatním zařízením a k internetu, zatímco 13hodinová výdrž na baterii8 a Full HD (1 920 × 1 080 px) IPS9 displej s jasem 450 nitů poskytuje jasnější a čistší obraz i při práci ve venkovních prostorách.

ENDURO Urban
ENDURO Urban
Zdroj: Acer

Odolný tablet Acer ENDURO Urban T1

Acer ENDURO Urban T1 (EUT110) je odolný 10" tablet určený pro rodiny s dětmi, který zvládne různá dobrodružství ať už v městské divočině či na cestách. Jde o štíhlé a odolné zařízení: váží pouhých 595 g a má tloušťku jen 9,8 mm, navíc se může pochlubit certifikovanou odolností IP53 proti prachu a vodě5, stejně jako splněním armádních standardů odolnosti MIL-STD 810H4. Jeho tělo je vyrobeno z materiálů pohlcujících nárazy, rohy jsou vyztuženy zesílenými nárazníky a vodotěsná konstrukce chrání porty, reproduktor a tlačítka, což činí toto zařízení dostatečně odolné, aby vydrželo nástrahy každodenního náročného života.

Displej tohoto tabletu má rozlišení 1 920 × 1 200 px, 10bodové dotykové ovládání a jas 450 nitů, takže si uživatelé mohou vychutnat obraz i ve venkovním prostředí. Sklo Antimicrobial Corning® Gorilla® Glass1, 2 překrývající displej obsahuje iony stříbra. Pomáhá tak chránit obrazovku a udržuje ji čistou, zatímco funkce, jako je dvoupásmová Wi-Fi, 2Mpx přední kamera a 5Mpx zadní kamera dělají z tohoto tabletu praktického společníka i pro výuku ve venkovním prostředí. Díky až 8hodinové výdrži na baterii10, operačnímu systému Android 10 (edice Go) a čtyřjádrovému procesoru může být Acer Enduro Urban T1 po boku uživatelů kdekoli, kam se vydají.

Cena a dostupnost

Přesné parametry, ceny a dostupnost se může lišit v závislosti na zemi prodeje. Pro více informací opět navštivte webové stránky

Štítky: acer