Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis se nerozpadají? Kapitán gla1ve prodloužil smlouvu na další tři roky

23. 7. 2021 | 12:25 Counter-Strike 2
V posledních týdnech se o dánské mašině Astralis hovoří ledacos. Ve hře má být skoro až kompletní rozpad, kdy většině sestavy i trenérovi končí na konci roku smlouvy a prodloužení není žádnou jistotou. Nyní však přichází konečně nějaká pozitivní zpráva, kdy se v týmu rozhodl nadále setrvat kapitán gla1ve.
gla1ve
gla1ve
Zdroj: HLTV.org

Éra Astralis může být brzy u konce. Pokud se potvrdí spekulace, že hráči ani kouč neprodlouží své smlouvy, tak bude mít vedení organizace před sebou hodně těžký úkol. Navázat na dřívější úspěchy může být skoro až nemožné. Dosud byl jedinou jistotou Lucas 'Bubzkji' Andersen, který má podepsanou smlouvu ještě na rok 2022, dneškem ale Astralis potvrdili setrvání svého klíčového pilíře. Na další tři roky se týmu upsal Lukas 'gla1ve' Rossander, uznávaný in-game leader a současný sniper. Roli hlavního AWP možná dlouhodobě zastávat nebude, v pozici kapitána ale může být hlavním strůjcem budoucích změn.

Ve svém vyjádření gla1ve přiznává, že měl určité pochybnosti ohledně setrvání v Astralis, současně ale cítí, že právě tady je doma. Srdce tedy rozhodlo, v kombinaci s tím, že jeho přítelkyně očekává narození prvního potomka, takže jistá budoucnost v podobě tříletého kontraktu pro něj byla klíčová.

Nyní tedy bude zajímavé sledovat, jaký bude vývoj současné sestavy. Dannyho '⁠zonic' Sørensena by měl dost možná nahradit Nicolai 'HUNDEN' Petersen, u dalších hráčů se taktéž spekuluje o ledasčem. Podpisem prvního důležitého prvku sestavy by se však mohla rozjet mise za udržením všech ikon dánské organizace.

Štítky: Astralis, gla1ve
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.