Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS vrátili Entropiqu drtivou porážku z V4 Festivalu a v ESEA Premier se vyhoupli výše

7. 12. 2021 | 16:12 Counter-Strike 2 Preview
Česká sestava SINNERS proti ruské pětici Entropiq, to je jeden z největších mezinárodní šlágrů, které může domácí celek potkat. Tyto dva pojmy se v letošním roce potkají už popáté, dosavadní bilance je nerozhodná. Poslední dva duely ale vyšly lépe Entropiqu, který bude díky současné formě v pozici favorita. Pro oba by navíc výhra byla velice důležitá v boji o play-off ESEA Premier.
Entropiq vs. SINNERS
Entropiq vs. SINNERS
Zdroj: Entropiq

Update po zápase: Že by se SINNERS vraceli takto v závěru roku do formy? Série proti týmu Entropiq započala mapou Vertigo, kde hříšníci soupeře svého soupeře za CT stranu naprosto zválcovali. Obrana neměla mezery a jednoznačné vedení 14:1 se podařilo proměnit na výhru 16:5. Podobně úspěšné však překvapivě bylo také pokračování na mapě Overpass, na níž se SINNERS po MČR zase začalo dařit. Tentokrát CT stranu vyhráli 11:4, což byl pohodový základ pro výhru 16:6. Hříšníci tak odčinili prohru z Budapešti, získali skalp aktuální světové desítky a posunují se na bilanci 4-2. Rozhodovat se o postupu dále bude zítra, kdy fanoušky čeká dvojí nálož.


Entropiq i SINNERS vykročili do 39. sezóny ligy ESEA Premier třemi výhrami. Entropiq dosud prohráli jen s GamerLegion, SINNERS už nestačili na AGO a DBL Poney a moc dalších proher si dovolit už nemohou. Dnešní zápas tak bude mít hodně velký náboj z obou dvou stran. Entropiq se od tažení na PGL Majoru a finálové účasti na V4 Future Sports Festivalu drží v nejlepší světové desítce, forma je jednoznačně na jejich straně.

Veškeré předpoklady sice hrají do karet Entropiq, měření sil těchto dvou týmů nám však již v minulosti ukázalo, že hříšníci ze sebe umí vyždímat absolutní maximum, aby potěšili své fanoušky. Určitá rivalita zde totiž stále panuje. Navíc by SINNERS určitě rádi odčinili poslední selhání, kterým byla porážka 2:16 v Budapešti. Sledovat tenhle napínavý duel můžete od 19:00 u nás na Twitchi, za mikrofon se usadí Straty spolu s Jafressem.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.