Přejít k hlavnímu obsahu

ESEA ligy finišují základní část: Entropiq Prague dominují, Dynamo Eclot nezvládli koncovku

4. 12. 2021 | 08:25 Counter-Strike 2 Reportáž
39. sezóna populárních soutěží od portálu ESEA se blíží k vyřazovací části. Do té se ale podívají jen ty nejlepší týmy dané divize. V tomhle článku si tak přiblížíme výkony českých a slovenských týmů, které usilují o zisk prize money a hlavně o postup do vyšších pater celého ekosystému.
Entropiq Prague
Entropiq Prague
Zdroj: PLAYzone / MČR

ESEA Advanced se od příští sezóny stane nejvyšší soutěží, která nadále ponese označení portálu ESEA. Vyšší liga Premier totiž bude opět přejmenována a stane se z ní ESL Challenger League, aby lépe zapadala do celé struktury ESL. Liga Advanced tak nadále bude velice důležitá, proto se zaměříme, jak si naše týmy vedou.

V této 39. sezóně se do základní části ESEA Advanced zapojily čtyři české a slovenské celky – ENTERPRISE esports, Entropiq Prague, Dynamo Eclot a Dark Tigers. Možná to pro někoho z vás bude překvapivé, ale nejlépe si vedli EIQ, kteří po odehrání posledního čtrnáctého zápasu dokonce celé základní části vévodí! Sesadit je ještě mohou SKADE, ale bilance třinácti výher a jediné prohry je naprosto senzační pro tým, jemuž se na podzim jinde příliš nevedlo. Jedinou prohru Entropiq Prague zaznamenali proti PACT, kteří jsou aktuálně hned za nimi druzí.

Další týmy s největší pravděpodobností do play-off bohužel nenakouknou, zejména u Dynama Eclot je to velká škoda. DNE totiž vstoupili do ligy šesti výhrami ze sedmi zápasů, ale ve druhé polovině základní části se jim přestalo dařit. Neúspěšnou sérii zakončili tento čtvrtek dvěma prohrami, kde by i jeden vítězný zápas stačil na postup. Takto se musejí spoléhat na lepší tiebreakery s týmy se skóre 8-6. Lepší bilanci bohužel nezaznamenají ani ENTERPRISE, kteří mají aktuálně 6-6 a ani dvě výhry jim zřejmě stačit nebudou. Naděje však umírá poslední.

Čtvrtý zástupce v podobě Dark Tigers zde odehrál svou vůbec první sezónu, hlavní cíl byl tedy se zachránit. Tygři dokázali vybojovat pět výher a již před posledním zápasem mají jistotu udržení, což je parádní vyhlídka pro rok 2022. Tímhle tedy máme jisté, že nikdo z našich zástupců nesestoupí, stále se k nim však může někdo další přidat. V ESEA Main totiž máme další žhavé želízko v ohni, které jen potvrzují aktuální kvality naší scény.

I o patro níže totiž ovládl základní část český celek. eSuba po 13 výhrách v řadě sice v samém závěru prohrála, do play-off jde ale i tak jako nasazená jednička. Jen dvě výhry ji tak dělí od postupu do Advanced. Tahle sezóně ESEA Main naopak nevyšla dle představ dalšímu účastníkovi MČR, EERINESS MARVO, jemuž k postupu do play-off chyběla jedna výhra. O úspěch budou usilovat i další týmy ve zbývajících dvou ligách – Fadee Gaming, Gifted.uRage, Semtex.Brute (divize Intermediate), Sampi.Tipsport, Cryptova a NecroRaisers (divize Open).

Štítky: ESEA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.