Přejít k hlavnímu obsahu

ESEA Main: Entropiq a ENTERPRISE mají druhou výhru, eSuba bohužel spadla do LB

29. 3. 2021 | 22:23 Counter-Strike 2
Největší pozornost ve 36. sezóně lig ekosystému portálu ESEA je sice soustředěna na SINNERS Esports, kteří jako jediní z trojlístku CZ/SK týmů postoupili do play-off divize Advanced, vedle ní ale odstartovaly vyřazovací boje také v dalších ligách.
ESEA League
ESEA League
Zdroj: logo soutěží

Hned pod divizí Advanced se nachází liga ESEA Main. Do play-off se z pěti českých a slovenských účastníků dokázali dostat rovnou tři, kteří už mají za sebou druhé kolo vyřazovací části. Entropiq na úvod porazili Quantum Bellator Fire bez ztráty mapy, stejně jako esports přejeli Project Eversio. eSuba jako jediná vstoupila do série prohranou mapou, zápas proti Granit Gaming ale dokázala otočit. Právě modrá krev vstoupila jako první do kola druhého, kde ale nestačila na Trident Clan a padá do spodního pavouka. Tři mapy si tentokrát zahráli také Entropiq i ENTERPRISE, oba však po výhrách nad svými konkurenty budou nadále bojovat v pavouku vítězů.

Zápasy CZ/SK týmů v play-off ESEA Main:

  •  Slovensko eSuba vs.  Švédsko Granit Gaming2:1 (8:16 Train, 16:10 Inferno, 16:8 Mirage)
  •  Česká republika ENTERPRISE esports vs.  Malta Project Eversio2:0 (16:6 Nuke, 16:11 Overpass)
  •  Česká republika Entropiq vs.  Dánsko Quantum Bellator Fire2:0 (16:9 Vertigo, 16:4 Dust II)
  •   Slovensko eSuba vs.  Rusko Trident Clan – 1:2 (22:19 Mirage, 2:16 Overpass, 8:16 Inferno)
  •  Česká republika Entropiq vs.  Rumunsko GameAgents – 2:1 (16:11 Train, 13:16 Nuke, 28:24 Dust II)
  •  Česká republika ENTERPRISE esports vs.  Finsko IQUE.gg – 2:1 (12:16 Mirage, 16:8 Overpass, 16:14 Inferno)

S tímto týdnem vypukla také vyřazovací část další divize ESEA Intermediate, kde do druhého kola postoupily týmy confidexe a ANDROMEDA. 1dayHeroes oproti tomu v play-off končí. Poslední liga s názvem ESEA Open už má také za sebou první zápasy, které bohužel znamenaly konečnou pro BloodyDevilsMF-eSports a Online Vision Gaming. Třetí kolo vyřazovací části si jako první vybojovali ECLOT, zbylí Universe budou teprve bojovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.