Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Pro League se z donucení vrací do online režimu

12. 3. 2020 | 13:29 Counter-Strike 2
Až do konce roku 2018 se základní část ESL Pro League hrála vždy online. Poté se vše ale přesunulo do offline prostředí pro jednotlivé regiony. Například Na`Vi tak kvůli tomu od té doby neodehráli jediný oficiální online zápas. To se však nyní kvůli opatřením proti šíření COVID-19 mění.
ESL Pro League
ESL Pro League

Zatímco nová liga FLASHPOINT zveřejnila finální seznam týmů a harmonogram zápasů, které se včetně LAN finále odehrají ve studiu v Los Angeles, tak pořadatelé ESL Pro League se uchýlili k radikálnímu řešení. Základní část se odehraje celá online a to z důvodů, že maltská vláda zakázala cestování z několika států Evropy a některé týmy by tak neměly možnosti se zúčastnit. Právě na Maltě se totiž úvodní fáze měla uskutečnit.

Start jedenácté sezóny je naplánován na 16. března a valná většina týmů už je v Evropě, což znamená, že právě na evropských online serverech se celá soutěž bude odehrávat. Zrušeno je také celé vyvrcholení, které mělo zavítat do Denveru, ale místo toho se uskuteční v dosud nespecifikovaném evropském studiu. Obavy ze šíření koronaviru zasahují veškerá sportovní odvětví, a proto není divu, že i esportová klání provádějí opatření.

Celé rozhodnutí bylo koordinováno s Asociací profesionálních hráčů Counter-Strike (CSPPA), jejíž členové nabízí týmům z jiných regionů adekvátní prostory k hraní. Díky tomu doufáme, že i když bude EPL probíhat online, tak nabídne v následujících týdnech nabídne řadu kvalitních zápasů. Play-off se má odehrát 5. až 12. dubna.

 

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: ESL Pro League
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.