Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba to opět dokázala! Znovu otočila nepříznivou sérii a postupuje do semifinále

26. 11. 2021 | 20:00 Counter-Strike 2 Reportáž
První dlouhý den letošního Vodafone MČR v CS:GO se dostal do fáze, kdy se začalo hrát o první sloty v semifinále. První takový duel patřil eSubě a Dynamu Eclot ze skupiny A, a že se bylo na co dívat! Napínavou sérii totiž musela rozhodnout až třetí mapa.
eSuba
eSuba
Zdroj: PLAYzone / MČR

První bitva o slot do semifinále začala mapu Inferno. eSuba se v pistolkách pokusila o agresi, Dynamo Eclot ji však potlačilo bez ztráty života a rozjelo vítěznou sérii. Po pěti bodech se eSuba dostala do hry, a jak už to bývá, jedno kolo odšpuntovalo následné žně. Obrana fungovala na jedničku a nakonec z toho ještě byla vyhraná strana poměrem 9:6. Dynamo Eclot ale neřeklo poslední slovo a pistolkami opět převzali otěže. Většina kol nebyla ani těsných a eSuba se zmohla už jen na jeden jediný bod. DNE jdou tedy do vedení v sérii výhrou 16:10.

Vertigo je oblíbenou mapou eSuby a podle toho vypadal i začátek druhého pokračování. Z prvních devíti kol vyhrála modrá krev rovných sedm a dočkali jsme se i kola, kdy ani na jedné straně nikdo nezemřel. Dynamo Eclot ale našlo recept na útoky soupeře i skvěle hrajícího blogg1se, z čehož vyplynul nejtěsnější možný výsledek první poloviny. V pistolkách DNE dokázali srovnat, eSuba ale následným forcebuyem soupeře zlomila a rozjela neskutečnou sérii. Benq1ho svěřenci si šli jasně za srovnáním a nakonec se to vydařilo poměrem 16:8.

Rozjetou mašinu jménem eSuba bylo těžké zastavit také na třetí mapě. Dynamo Eclot sice vyhrálo pistolky, kola za obranu se však bortila jako domeček z karet. Nejčastěji se úvodními zářezy v soupeřovy defenzívě zaskvěl sAvana, který nevykazoval žádné slabiny, jakožto nováček na největší domácí stage. Úvodní winstreak se zastavil až na čísle devět, což je za útok už samo o sobě parádním výkonem. DNE ale zvládli urvat pár bodů, na které navázali i po změně stran. Jakmile se ale zase eSuba vrátila zpět do tempa, tak tentokrát už k zastavení nebyla. Třetí mapa skončila stejným výsledkem jako ta druhá a my známe prvního semifinalistu Vodafone MČR v CS:GO!

eSuba vs. Dynamo Eclot
eSuba vs. Dynamo Eclot
Zdroj: Zápasovník
MČR PC
Štítky: MČR, eSuba, Dynamo Eclot
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.