Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba poráží úřadující mistry Evropy a postupuje do play-off velké ligy o necelé 2 miliony korun!

21. 9. 2021 | 11:00 Counter-Strike 2 Reportáž
V současnosti se odehrává celá řada mezinárodních turnajů, kde máme svého zástupce. O víkendu se takto odehrálo další kolo Gjirafa50 Masters League, kde byla eSuba na pokraji vyřazení, ale díky výhře a dalším okolnostem nakonec postupuje do play-off a zahraje si o tučný prize pool!
Gjirafa50 Masters League Season 2
Gjirafa50 Masters League Season 2
Zdroj: sociální sítě soutěže

Druhá sezóna Gjirafa50 Masters League nalákala celou řadu hvězdných týmů, ty ale postupně ve swiss části odpadají. Soutěž láká na postup na LAN finále do albánské Tirany, kde se v součtu s online částí bude hrát o necelých 75 tisíc euro, ale ani to zřejmě není prioritní pro týmy z TOP 30 světového žebříčku. Postupně se takto rozloučili Anonymo Esports, Endpoint a Copenhagen Flames. Jednoznačně největším favoritem se tím pádem stal ruský tým forZe, který si moc dobře pamatují SINNERS z ESL Pro League. Kromě nich ale nechybí BLINK nebo NAVI Junior, tedy zbylá trojice týmů, která z řad evropské elity vyfasovala pozvánku do turnaje.

No a mezi těmito celky se nachází také naše eSuba, která se do turnaje dostala skrze kvalifikaci a do hlavní části postoupila dvěma výhrami ze tří zápasů ve své skupině. Její pouť swissem započala výhrou 2:0 proti týmu XGaming, ale druhý soupeř už byl z jiného soudku. Akademii slavné organizaci NAVI sice benq1ho svěřenci dokázali vzít mapu, ale duo Aunkere, m0NESY bylo proti překvapení. Třetí soupeř byl ještě silnější, Copenhagen Flames před odstoupením ze soutěže si s eSubou poradili. Náš zástupce tedy měl druhou prohrou na mále.

Závěr swiss části je na programu v těchto dnech, respektive eSuba už má dohráno. V klíčovém duelu čtvrtého kola si blogg1s a spol. poradili s makedonským týmem BLUEJAYS, jehož hráči jsou aktuálními mistry Evropy z European Nations Cupu. Ani to, že si v minulosti poradili s Eternal Fire, ale česko-slovenského zástupce neodradilo dát do zápasu maximum a vybojovat si udržení v soutěži. Po výhře 2:0 se navíc eSuba dozvěděla, že do pátého kola obdržela tým Endpoint, který již v soutěži není. Po prohře s CPH Flames jde o cenu útěchy.

eSuba se tedy dostává do play-off, kde na ni ale čeká jeden těžký zápas. Na LAN finále postupuje pouze nejlepší kvarteto a aktuálně zůstává ve hře 8 týmů. Kvůli skóre 3-2 je navíc pravděpodobné, že dostane jednoho z týmů se skórem 3-0, tedy forZe nebo Trasko Esports. První případ by byla velká výzva, ten druhý už o poznání hratelnější soupeř, který ale má na kontě skalp TOP 30 týmu světa. Motivaci ale mají hráči v čele s lukem jistě velkou, protože postoupit na albánské offline finále soutěže o skoro 2 miliony korun by bylo hezkým zpestřením podzimu. Aktuálně se čeká na odehrání posledního zápasu 1shot vs. 4glory, po kterém již bude jasno.

Zápasy eSuby v turnaji
Zápasy eSuby v turnaji
Zdroj: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.