Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN si podobně jako SINNERS zahraje o Major, jeho šance na postup jsou však minimální

11. 9. 2021 | 07:58 Counter-Strike 2 Reportáž
Zatímco otevřené kvalifikace na poslední evropský RMR turnaj jsou již uzavřené, tak ty na CIS edici teprve začaly. A pro slovenské fanoušky začaly hodně dobře! Pod křídly organizace Singularity totiž první úspěch zaznamenal GuardiaN, který postoupil do uzavřené kvalifikace a zahraje si o postup mezi místní špičku.
GuardiaN
GuardiaN
Zdroj: Team Singularity

CIS region, to nejsou jen Gambit a NAVI. Místní regionální turnaje často nabízí různé zápletky, protože širší elita dokáže pravidelně potrápit i ty nejlepší zástupce lokální scény. Na posledním RMR turnaji sezóny má jistou pozvánku pouze šestice týmů, kde kromě výše zmíněných hvězd nechybí Spirit, K23, forZe a Virtus.pro. No a o dalších šest slotů se může utkat kdokoliv, ať už jde o další týmy z rankingu, nebo postupující z otevřených kvalifikací.

Do poslední kategorie spadá také Team Singularity, který hned při své premiéře uspěl v 1. open turnaji a za týden na něj čeká uzavřená kvalifikace o šest slotů v hlavní části soutěže. Tým s Ladislavem 'GuardiaN' Kovácsem se hned na úvod trápil s mixem benched, poté však třikrát suverénně triumfoval a Closed Qualifier jej nemine. Do této organizace zamířila bývalá sestava Trident teprve nedávno, úspěch na první dobrou by byl parádní.

IEM Fall je jako oficiální RMR turnaj velkým lákadlem, na samotný Major už ale vede pro GuardiaNův tým takřka nereálná cesta. I v případě triumfu nad konkurenty jako NAVI nebo Gambit by za 1. místo získal Team Singularity 2500 bodů, což by samo o sobě stačilo pouze na poslední postupové místo, a to ještě za předpokladu, že týmy forZe, Virtus.pro, Akuma ani Entropiq neprojdou do TOP 6. Na jednu stranu je to v podstatě nereálné, na tu druhou je parádní opět vidět slovenskou legendu v těchto bojích. Tak snad nezklame a postoupí na IEM Fall!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.