Přejít k hlavnímu obsahu

Konec éry? Rekklese příští rok v LEC definitivně neuvidíme, naopak Patrika nadále ano!

16. 11. 2021 | 09:49 League of Legends Přestup
Smutný konec příběhu, který se mohl stát legendárním. Tak bychom mohli završit působení Martina “Rekkles” Larssona v organizaci G2 Esports, protože během dnešní noci uzavřel přestup do Karmine Corp. Pokud je pro vás toto jméno neznámé, tak vám v tomto článku objasníme, proč vlastně tenhle krok nemusí být pro švédského marksmana vůbec špatný.
Rekkles si nachází překvapivé působiště
Rekkles si nachází překvapivé působiště
Zdroj: Karmine Corp

Dlouho očekávaný přestup Rekklese je konečně na světě a nové působiště si nachází ve francouzské organizaci Karmine Corp, která se účastní ligy LFL a samozřejmě také European Masters. V tomto týmu působí už dva bývalí LEC hráči Cabochard a také mladý talent Saken. Právě v této sestavě si KC došli letos pro dva tituly z European Masters a dvě druhá místa z domácí ligy LFL. Nyní naberou ještě více na síle, protože Rekkles je posila neskutečného kalibru. Navíc to nemusí být z jejich strany vše.

Karmine Corp jsou podle některých zdrojů zaujati v angažování se do LEC a Rekkles by mohl být prvním dílkem této skládačky. Co hraje KC do karet, je také fakt, že jejich fanouškovská základna je speciálně ve Francii hodně velká a potenciální účast v LEC jich může přitáhnout ještě více. To by samozřejmě napomohlo celkovému jménu organizace a určitě přitáhlo mnoho investorů, kteří by účast v nejvyšší evropské lize zvládli finančně podpořit. Zda se tak stane, to už je ve hvězdách.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Druhou, více atraktivní novinkou pro české fanoušky, se stává nová smlouva Patrika v týmu Excel Esports. V letním splitu jim postup do play-off utekl o jednu výhru a s prodloužením smlouvy o další dva roky můžeme očekávat, že se už na jaře pokusí poprvé v historii této organizace postoupit mezi nejlepší šestici týmů v LEC. Patrikova čísla na papíře nejsou sice nejvíce přesvědčivá, ale v létě za to mohlo vícero faktorů. Excel jako tým vypadali nestabilní, proběhlo mnoho změn v sestavě a hlavně nikdy jejich zápasy nepůsobily tak, že by byl Patrik středobodem pozornosti, spíše se vždycky hrálo okolo midu, kde působil Nukeduck.

Ovšem přestupy ještě stále nejsou u konce a potenciální přestup Carzzyho do Vitality společně s přestupem Humanoida do Fnaticu budeme bedlivě sledovat. Kromě našich českých hráčů se hýbou i ostatní světové hvězdy a bývalý midař G2 Esports a Cloud9 Perkz je momentálně bez týmu. Hovoří se o možnosti vytvoření "supertýmu" pod organizací Vitality společně s Carzzym, ale na to nám stejně jako v případě Karmine Corp a Rekklese odpoví pouze čas.

Štítky: Rekkles, Patrik, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.