Přejít k hlavnímu obsahu

Lelek o výhře Kaktus Streamer Cupu: Hodně mi pomohly úspěchy v Brawhalle

8. 7. 2020 | 19:51 Všechny hry
Charitativní turnaj nazvaný Kaktus Streamers Cup je za námi, zlato si z něj odnesl Ondřej "Lelek" Kvarda. Jak svoji cestu za ním hodnotí? A co vůbec říká na koncept celého turnaje? Zjistěte v našem rozhovoru!
Kaktus Streamers Cup
Kaktus Streamers Cup

Ahoj Lelku, hned na úvod, Jaký to byl pocit moci se zúčastnit turnaje pro dobrou věc? Je to něco jiného, než když hraješ nějaký obyčejný showmatch?

Určitě je to super pocit! Do charitativních akcí se zajímavou myšlenkou se zapojím rád a je jedno, jestli jde právě o Kaktus Streamer Cup, nebo třeba Good Game. Tento turnaj navíc nabídl velice atraktivní formát, mohli jsme totiž pomáhat a zároveň se přitom pár večerů parádně pobavit hraním s přáteli.

Když už jsi to nakousl, formát turnaje nás diváky zaujal nepochybně, jak bys ho ale ohodnotil z pohledu účastníka?

Jak říkám, pro účastníky to byla zábava snad ještě větší! Hodně jsem si užíval CSko v semifinále proti bladeovi, vybral jsem si totiž super parťáky, kteří sice hráli skvěle, stále ale chápali, že hlavní je si to užít a pomoci. Ve finále jsem si navíc ještě mohl vyzkoušet zajímavé tituly, zvlášť kreslení bylo skvělé. Pořádnou srandu ale nabídly i Brawhalla a TrackManie, rozhodně si tak nemám na co stěžovat, ba naopak!

Měl jsi, když sám mluvíš o tom, že zvítězit hlavní nebylo, tedy vůbec chuť uspět, nebo jsi vše bral pouze jako možnost pomáhat?

No jasný, chuť vyhrát musí být i při charitativním turnaji! Navíc, jak jsem již zmínil, hrál jsem proti svým přátelům, a to je pak chtíč po zlatě obrovský. Takže jo, celou dobu sice bylo hlavní pomoci, ale zvlášť ve finále jsem prostě i chtěl ukázat, že hrát umím!

Pojďme rovnou na finále, jaký moment v něm byl podle tebe klíčový, kdy sis už řekl, že to máš v kapse?

Přímo jeden moment? To si asi nevybavím, rozhodně mi ale hodně pomohla Brawhalla, kde se mi dařilo velice. Když ale tak vzpomínám, tak vlastně už hned po kreslení bylo jasné, že za žádných okolností nemůžu být poslední, což hned takhle na úvod člověka rozhodně potěší, a úplně špatně jsem si nevedl ani v TrackManii, tedy jediné zatím nezmíněné her z těch překvapivých. Pak už tedy zbývalo jen závěrečné CSko, kam jsem sice šel asi jako největší outsider, ke konci už bylo zlato jistě moje. Když jsem měl totiž odehráno svoje a čekal jsem už jen na zbylé výsledky, v nejhorším případě bych se mohl o pohár akorát dělit s Romanem. Toho ale navíc porazil shadye, a tak jsem se stal vítězem jediným.

Kdy sis ty finálové tituly naposledy zahrál?

To je zajímavá otázka, co se týče kreslení, to zase tak dávno nebylo, občas jsem ho totiž zkoušel na streamu, takže tak maximálně dva roky zpátky. Brawhallu jsem, abych se přiznal, hrál poprvé v životě, ukázalo se ale, že mi docela jde, takže jsem si ji užil parádně. TrackManii už jsem sice samozřejmě dříve odzkoušel, pár let to ale také bude, takže to pro mě, zvlášť protože šlo o jinou verzi, také bylo docela neohrané. A CSko, no, tak tam už je to jiná (směje se). Popravdě jsem ho ale před finále hrál naposledy v semifinále, od té doby jsem na něj čas totiž úplně neměl.

Takže pro tebe šlo vlastně o docela originální zážitek?

Jojo, bylo to pro mě neotřelé, čemuž pomohla hlavně Brawhalla, kterou jsem zkrátka z pohledu hráče okusil poprvé. Celkově šlo prostě o super výběr soutěžních titulů, díky kterému byl finálový večer pro nás hráče opravdová zábava. I díky tomu vše utíkalo děsně rychle, i když započítám CSko, jsme vše dohráli snad za dvě hodiny.

Díky za rozhovor, závěr ti přenechávám na vlastní vyjádření.

V přední řadě bych chtěl samozřejmě poděkovat hlavně těm, co sami něco přispěli! Dobrou věc ale podpořili i ti, kteří se "pouze" dívali na stream, a i těm tedy patří mé díky.

Štítky: Kaktus, Streamers Cup, FOD
miluju videohry a hlavně ligu legend