Přejít k hlavnímu obsahu

Na české scéně se nemáme čeho bát, říká v rozhovoru vítěz Samsung Midseason

6. 8. 2021 | 14:28 Wild Rift
Po úspěchu na Samsung Midseason a postupu na MČR jsme si na rozhovor pozvali marksmana vítězného týmu eSuba. Tím není nikdo jiný než Michal “Wizzy” Ngo, kterého jsme se zeptali na pár otázek směrem k výkonu eSuby, jaké je to hájit jedny z nejprestižnějších barev na naší scéně a jak vidí své osobní cíle a sny do budoucna.
Rozhovor s Wizzym
Rozhovor s Wizzym
Zdroj: PLAYzone

Na začátek je asi důležitá otázka, jak hodnotíš předvedený výkon celého týmu a svůj vlastní výkon?

Úplně úžasně. První hru proti Patres of Love jsme zahráli tak čistě, že to nikdo nečekal, a od té doby jsme všichni měli vítězný drive.
 
Vnímal jsi před turnajem někoho jako seriózní hrozbu eSuby, nebo jste si jisti, že nemáte na naší scéně konkurenci?  

Před turnajem to byli určitě STOPWATCH, protože s nimi máme nějakou tu historii a vnitřní respekt, ale tímhle turnajem jsme dokázali, že se na české scéně nemáme čeho bát.

V sobotu přišlo jedno zakopnutí právě proti nim. Co přesně se stalo, protože ve finálovém dni se váš výkon drasticky změnil. 

Já mám pocit, že jsme podcenili přípravu a hlavně jsme si pokazili draft, který jsme hráli 2x po sobě. Na druhou stranu bylo dobře, že jsme prohráli, protože STOPWATCH si pak strašně moc věřili a sám xembriox řekl, že nás porazí 3:0. Jenomže my jsme je měli pak přečtené od A až po Z. Podařilo se nám předvídat každý jejich pick a byli jsme o 3 kroky popředu. Nechci znít jako ego maniak, ale po takové přípravě, o kterou se postaral hlavní coach Wixíček, si dovedu říct, že STOPWATCH neměli žádnou šanci nás podruhé porazit.

eSuba Wizzy
eSuba Wizzy
Foto: eSuba

V průběhu celého Samsung Midseason se docela velký počet lidí bavil v chatu. Vnímali jste to nějak jako tým, nebo jste se spíše soustředili jenom na svůj výkon? 

Koukali, ale jen do té doby, dokud na to náš coach Wixíček nepřišel. Bál se o to, že nám to pokazí psychiku. Myslel to rozhodně dobře. Chtěl abychom se soustředili jen na hraní a náš výkon

Jak zatím hodnotíš své působení v eSubě? Přichází nějaký větší tlak s tak velkým jménem? 

Ze začátku jsem se bál nátlaku, protože eSuba má u nás velké jméno. Ovšem po prvním bootcampu, kde jsem všechny poznal, si to teď naplno užívám. Jsou to super lidi, všichni milí ochotní a přátelští.

Co máte teď v plánu, když máte na domácí scéně to hlavní splněno?

Teď máme v plánu umístit se v Origin Series a zviditelnit se v Evropě.

Wizzy
Wizzy
Foto: instagram.com/wizzywildrift

Máš zároveň nastavený nějaký osobní cíl, kterého bys rád dosáhl?

Můj osobní cíl je dostat do se Evropy a hrát primárně na evropské scéně, ale můj osobní sen je dostat se na světový šampionát.

Zeptám se ještě, co celkově říkáš na Wild Rift scénu, jak jde nahoru?

Je to úžasné sledovat tu scénu, jak se někteří hráči zlepšují. Dokonce mohu říct, že mě výkonem dohání.

Chtěl bys na závěr něco vzkázat fanouškům eSuby nebo naší scéně?

Rozhodně! Všem fanouškům bych rád poděkoval za podporu a doufám, že se vám naše hry budou nadále líbit a my uděláme vše, aby to tak zůstalo! Budeme rádi, když nás podpoříte na našem novém ESB Wild Rift Instagramu, kde sdílíme behind the scenes a snažíme se víc komunikovat s komunitou. A pokud by mi chtěl někdo udělat radost, tak budu rád za follow na mém osobním Instagramu. Moje rada na závěr zní: Mějte klidnou mysl, ta vám vyhraje vše.


Pokud se chcete utkat proti Wizzymu na MČR, tak jedna z příležitostí na kvalifikaci nastane už dnes od 19:00 v rámci první Datart MČR Wild Rift Series. Na další kvalifikace a průběh celého turnaje jsme se detailněji podívali v minulém článku, který najdete zde.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.