Přejít k hlavnímu obsahu

Na YouTube se konečně dočkáme ekvivalentu oblíbených Twitch klipů

5. 2. 2021 | 18:00 Všechny hry
YouTube nezůstává pozadu ani ve streamování a po letech nás seznamuje s nejnovější plánovanou funkcí. Po vzoru Twitche nám i tato oblíbená platforma konečně představuje možnost tvořit klipy z živých vysílání, tedy oblíbený nástroj jak streamerů, tak i všech diváků!
YouTube Clips
YouTube Clips

YouTube nás nepřestává zásobovat novými funkcemi a v současné době si prochází testováním další dlouho očekávaná vymoženost. Oblíbená platforma se nám chystá představit tzv. "Clips", které umožní uživatelům vytvářet a sdílet krátké klipy přímo z živých vysílání tamních streamerů. Několikavteřinové klipy jsou již nedílnou součástí a populární funkcí na většině streamovacích platforem, zejména na Twitchi, kde tvoří obrovskou část zábavného obsahu.

Ať už se jedná o zaznamenávání vtipných či důležitých momentů, úžasného gameplaye, nebo například trapných situací a přeřeků, právě tyto klipy umožňují jak streamerům, tak i všem fanouškům vytvořit snadno a rychle památku na takový okamžik. YouTube již také zaznamenal obrovskou popularitu klipů, i když si dal opravdu načas, ale i tak je teprve v počátečních fázích.

Nejnovější funkce se stále pouze testuje a je pořád ve vývoji, přičemž platforma teprve sbírá feedback, aby klipy mohla nadále zdokonalovat. Stejně jako je tomu na Twitchi, klipy bude možné vytvářet už přímo z živého vysílání, ale také ze záznamu celého streamu. I tvoření klipů a jejich sdílení by mělo být naprosto snadné a intuitivní, jak jsme na to zkrátka zvyklí. Pokud se na nejnovější funkci chcete podívat, budete muset hledat ikonku nůžek, protože YouTube veřejnosti nesdělil, které kanály novými klipy již disponují.

Klipy si však můžete vyzkoušet na tomto videu:

Štítky: Youtube, Clips, stream